Forskare: Att ta ett varmt och skönt bad bränner lika många kalorier som en långpromenad

Att hålla sin kropp i någorlunda form är väldigt viktigt för att kunna leva ett långt och lyckligt liv. Självfallet är det ganska få av oss som orkar hålla sig i topptrim, speciellt när man passerat 35-40-årsstrecket.

Men en lätt joggingrunda eller en rask promenad några gånger i veckan är nog så viktigt för att orka med alla övriga utmaningar som livet bjuder på.

Nu finns dock forskning som visar att vi bränner lika många kalorier under ett varmt och skönt bad som under en halvtimmes promenad, skriver brittiska BBC.

Att ta en promenad eller ett varmt bad – det är frågan. I alla fall om man frågar Dr. Steve Faulkner vid Loughborough University som forskat i hur man kan ersätta traditionell motion med något mer avslappnande.

Förbränning ökade med 80 procent

I studien deltog tio män som fick genomgå två tester.

I det första testet fick männen bada i 40-gradigt vatten under 60 minuter, för att sedan äta en lättare måltid.

Det andra testet innebar en timme på en träningscykel följt av en lättare måltid.

Därefter mättes deltagarnas värden, som visade att kaloriförbränningen ökade med hela 80 procent.

Deltagarna inte brände lika mycket vid badet som vid cyklingen men väl 140 kalorier, vilket motsvarar 30 minuters rask promenad.

Blodsockernivåerna sjönk

Studien visade också att deltagarnas blodsockervärden sjönk mer av att bada än av att cykla – vilket kan vara ett stort steg framåt när det gäller diabetesbehandling av människor som har svårt att motionera.

– Det här var helt oväntat för oss. Faktum är att nivåerna var så mycket som tio procent lägre efter badet än efter träningen, säger Steve Faulkner till BBC.

Bildkälla: Youtube

Så det kanske inte är läge att kasta träningskläderna i soptunnan men nog kan man kanske unna sig ett skönt bad ibland istället för att ge sig ut i snöblasket!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får läsa de här underbara nyheterna!