Forskare: Inte ens 25 koppar kaffe om dagen är farligt för hälsan

Få saker sitter så fint som dagens första kopp kaffe. Den är rykande het och doftar sådär underbart som bara kaffe om morgonen kan göra.

Men hur mycket kaffe kan man dricka innan det blir hälsovådligt?

Enligt en ny studie så kan man dricka så pass mycket som 25 koppar om dagen utan att öka risken för hjärtinfarkt, skriver CNN.

Det forskas ständigt på vilka effekter kaffe har på oss människor. De flesta av oss skulle vara överens om att kaffe piggar upp och ger en liten extra skjuts om morgnarna när man är trött. Något annat de flesta är överens om är att för mycket kaffe inte är bra för kroppen – fram tills nu.

Kan dricka litervis med kaffe – varje dag

En studie utförd vid Queen Mary University i London visar nu att man kan dricka litervis med kaffe varje dag utan att riskera hälsan.

Studien omfattade över 8 000 personer och deltagarna delades in i tre grupper beroende på hur mycket kaffe de drack.

Den första gruppen innehöll de som drack en kopp eller mindre per dag, den andra gruppen drack mellan en och tre koppar per dag medan man i den tredje gruppen hade deltagare som drack upp till hela 25 koppar kaffe om dagen.

Bildkälla: Wikimedia Commons

”Påverkar inte blodkärlen”

Tidigare har man oroat sig över att för mycket kaffe kan skapa problem för blodkärlen och på sikt leda till en hjärtinfarkt, men enligt Kenneth Fung, som ledde studien, finns inget samband.

– Det vi såg i studien är att de som drack fler än tre koppar om dagen inte påverkar blodkärlen mer än de som bara drack en kopp kaffe om dagen. Det man kan lära sig är att kaffe absolut kan vara en del i en hälsosam livsstil, säger Kenneth Fung till CNN.

Vilken dröm för oss svenskar som nästan är världsmästare i kaffedrickande!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!