Forskare: Människor som svär mycket är bättre vänner

Forskare: Människor som svär mycket är bättre vänner

Har du en kompis som ibland får dig att skämmas när ni är ute bland folk eftersom det lite för ofta ”hoppar grodor ur munnen”?

Nog för att det kan vara lite pinsamt när man är på en restaurang och maten kanske inte riktigt smakar som man tänkt sig, men att ha en kompis som svär mycket är ett gott tecken, enligt studier.

Det finns alltid en – ibland flera – i ett kompisgäng som har svårt att hålla tungan rätt i mun när något går dem emot eller när de verkligen vill understryka något. Ibland kan det som bekant bli lite pinsamt att ha svärande vänner runt sig men i slutändan kommer de att göra en lyckligare än vänner som inte svär, skriver sajten Lifehack.

Inte dåligt ordförråd – tvärtom

Ofta tycker folk att andra som svär mycket har dåligt ordförråd och använder svordomar eftersom de inte kommer på något bättre sätt att uttrycka sig på.

Men faktum är att det är precis tvärtom.

Enligt psykologerna Kristin Joy vid Marist College och Timothy Jay från Massachusetts College of Liberal Arts, som utförd en studie i ämnet, så är människor som svär mycket bättre på att kommunicera och bättre på språk än de som använder färre svordomar.

”Människor som använder tabu-ord förstår deras uttrycksfulla innehåll samt dess nyanserade skillnader”, skriver paret i sin studie.

De som svär är mer ärliga

Hur gör det då de som svär mycket till bättre kompisar?

Studien visade att de som släpper ifrån sig runda ord när de blir upprörda har mindre sannolikhet att skada sig själv eller andra när de blir arga, då de får ut sin vrede genom munnen istället.

Det gick även att se att personer som svär mycket i både tal och skrift i större utsträckning har ett rakare och ärligare språk.

Så om du vill ha ärliga vänner som sannolikt inte kommer att göra dig illa – håll dig till de som svär mycket!

Bildkälla: Wikimedia Commons

Tryck nu på dela-knappen så att dina svärande vänner också får se detta!