Forskare: Sex är alla pollenallergikers räddning närmaste månaderna

Pollenallergiker vet att våren inte bara för med sig fint väder, knoppande blommor och längre dagar. Utan också väldigt mycket besvär, där nästäppa brukar ligga i topp.

För de som har det här rätt vanliga och emellanåt ganska jobbiga problemet så gäller det att ta tillvara på de hjälpmedel som existerar. Alla vill ju, i den mån det är möjligt, undvika täppt näsa och rödsprängda ögon.

På något vis vänjer man sig aldrig och som allergiker är det lätt att bli avundsjuk på de som går runt tämligen oberörda.

Det finns dock en glädjande nyhet för alla oss som nyser och snorar hela somrarna!

Våren är äntligen här – även om den där riktiga värmen inte slagit till ännu. Det har varit sporadiskt, men inom de närmaste veckorna kan vi nog vänta oss att temperaturen stiger mer och mer. Parallellt med det kommer sannolikt pollennivåerna också att öka.

Lösningen: Mycket sex

I en uppmärksammad studie vid iranska Tabiz Medical University så har man kommit fram till att sex kan lindra symptomen för pollenallergiker, vilket brittiska Heart rapporterat om.

Så vill du nysa och snora mindre den närmaste tiden – hitta en partner och dyk ner i sängen.

Bild: Pixabay

Enligt rapporten, som även Daily Star och The Mirror skrivit om, bidrar sex till att blodkärlen i vår näsa drar ihop sig, vilket i sin tur leder till att passagerna i ”snoken” blir mer öppna – och våra ögon dessutom mindre rinniga.

Man är dock mycket noggranna med att poängtera att full fart i sängkammaren inte är hela lösningen.

Allergiexperten: ”Trivsamt…”

Allergiker bör fortsatt hålla sig till de hjälpmedel som man tycker fungerar, men sex ska däremot kunna fungera som ett lysande komplement.

Det är ju dessutom ett ganska trevligt sådant.

Bild: PxHere

Max Wiseberg, som är expert på luftburna allergier, säger till Heart:

– Det är sant att det finns forskning som visar på att sex kan hjälpa till mot symptomen, så det kan absolut vara något att fundera på – även om det kan bli komplicerat rent plats- och tidsmässigt. Det finns nog dock inget mer trivsamt sätt att hantera sin pollenallergi på.

Påverkar män mer

Det finns dock – tyvärr – en liten hake. I alla fall för kvinnor.

Bild: Pikrepo

Den symtomdämpande effekten som sex bidrar med är i huvudsak kopplad till utlösning, vilket innebär att män har en större chans än kvinnor att uppleva en positiv påverkan på sin allergi, enligt studien.

Minskade pollensymptom och mer sex. Jag är i alla fall helt såld – redan nu – på den här slutsatsen! Kom dock ihåg att även fortsätta med era andra hjälpmedel som visat sig fungera.

Snåla inte nu, DELA vidare den här viktiga informationen till dina allergiska vänner! Det kommer garanterat att uppskattas!