Forskarens nya slutsats: Att slappa framför en film bränner fett och gör dig lycklig

När man kommer upp något i åldrarna så blir det lätt så att man lägger på sig några extra kilon här och där.

Sådant där är så klart också genetiskt styrt och lättare att kontrollera för vissa, men om man inte orkar hålla igång motionen rutinmässigt – och i stället lätt hamnar på soffan – så sticker badrumsvågen iväg rätt snabbt.

Jag försöker då och då gå på någon form av bantning och har testat både LCHF- och 5:2-dieten. Det brukar funka ganska bra och även om jag inte direkt skulle klassas som överviktig, så känner man sig aningen fräschare när det försvinner lite överflödigt fett.

Dagliga promenader och ett och annat pass på gymmet gör så klart också susen, men det är alltid trevligt att kunna hitta lite enklare knep för att rasa i vikt.

Nu kommer dessutom glädjande – och oväntade – nyheter för oss som gillar enkla knep för att bränna kalorier. Det har visat sig att man kan gå ner i vikt – av att titta på skräckfilm.

Adrenalin frigörs

Det är i en studie som genomförts på University of Westminister som man lyckats få fram att läskiga filmer har flera positiva effekter på vår kropp. Bland annat så lyfts ens humör – och man kan, som sagt, också bränna kalorier, rapporterar sajten 9gag. Även sidor som The Guardian har skrivit om den roliga forskningen.

Shutterstock

Undersökningen gick till som så att man lät 10 försökspersoner titta på 10 skräckfilmer och studerade då deras hjärtfrekvens, syreintag samt koldioxidproduktion.

Man kom fram till att när människan utsätts för skrämmande stimuli så frigörs adrenalin, vilket författaren till studien Richard Mackenzie menar utlöser kroppens ”fight-or-flight”-mekanism, vilket på svenska kan översättas till vår ”flykt- eller kamprespons”.

Misströsta inte

När det sker, så börjar kroppen förbränna fettreserver för att frigöra energi och även höja halten blodsocker. Det här tvingar samtidigt kroppen att öka sin ämnesomsättning för att man ska kunna förbränna socker utan att behöva extra syre.

Så råkar du skippa gymmet någon dag och i stället hamnar i soffan – misströsta inte! Såvida det du tittar på har skrämmande inslag, så bränner du trots allt en del kalorier i alla fall!

Gör nu dina vänner en stor tjänst och tryck på-dela knappen, så kan du hjälpa till att sprida den här viktiga informationen!