Forskarens slutsats: Kanelbullar gör dig dyngkåt

Vad som får oss att gå igång sexuellt varierar självklart väldigt mycket, men det finns vissa saker som har visat sig vara en trigger för många människor.

Dofter är något man forskat länge på och man har kunnat konstatera att vissa dofter så som lavendel, vanilj och olika träslag får våra lite snuskigare sinnen att vakna.

Men nu finns även forskning om styrker att vi blir rejält upphetsade av doften från kanelbullar.

Det är mycket i vår omgivning som spelar roll för vår sexuella lust. Stress, omgivningen, fysiskt välmående, listan kan göras lång. Men något som kanske spelar större roll än vi tror är vårt luktsinne.

Kanelbullar slår alla andra dofter

Vi attraheras av olika dofter, det är väldigt individuellt. Men enligt forskaren Alan R. Hirsch vid Smell and Taste Treatment and Research Foundation på Chicagos universitet så finns det vissa dofter som gör oss kåtare än andra, enligt en studie han utfört

– I studien så lät vi deltagarna lukta på olika saker samtidigt som vi mätte tillströmningen av blod till penisen. Det visade sig att doften av kanelbullar fick mest blod att strömma till penisen, vilket sker under sexuell upphetsning då penisen blir hård, säger Hirsch i studien.

Kvinnor mer kräsna

I studien ingick både kvinnor och män. Studien visade då att män hade lättare för att bli upphetsade överlag, de flesta dofter ökade blodtillförseln till deras penis i någon mån.

Men för kvinnor var det lite annorlunda, vissa dofter lämnade deras blodflöde oförändrat och vissa dofter minskade till och med blodflödet till de nedre regionerna.

Då är det bara att slänga parfymen och börja baka kanelbullar då!

Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får de här underbara nyheterna!