Forskarna avslöjar: Män gömmer sig flera timmar på toa – för att slippa tjat, städning och barnen

Alla människor behöver egentid – så enkelt är det. Att få vara helt själv och bara ladda batterierna i lugn och ro är väldigt viktigt för att man ska kunna må bra.

Detta kan man göra på flera olika sätt och enligt en ny studie så tar män sin tillflykt till – toaletten, skriver sajten Ladbible.

I studien deltog 1 000 män och det visade sig att män tillbringar i snitt sju timmar per år på toaletten – utan att utföra toalettbestyr.

Tjat och barn främsta anledningarna

Männen som deltog i studien uppgav att de främsta anledningarna till att de flydde till toaletten för att få vara i fred var tjat från partnern, jobbiga barn och undvikande av hemmasysslor.

– Toaletten är hemmets fristad, en plats där vi kan stänga ute omvärlden, även om det bara är för en liten stund. Något som många män passar på att utnyttja, säger en talesperson från företaget som utförde studien.

Att samla kraft på toaletten verkar dock vara väldigt viktigt för män. Enligt studien så uppgav hela 25 procent av männen att utan toalettbesöken så vet de inte om hur de skulle klara sig.

Även om studien kanske inte går att applicera på alla män så förstår jag nu vart min man tar vägen när det är städdags! Tryck på dela-knappen så att dina vänner också får läsa det här!