Forskarna slår fast: Män med ölmage är bättre i sängen

Jag är av åsikten att alla människor borde kunna vara stolta över sina kroppar. Smal, tjock, lång, kort, liten eller stor – vi är alla vackra på våra egna, unika sätt. Det är dessutom olikheter som gör världen så himla spännande och färggrann.

Något som ofta kommer upp på tapeten kring just mäns kroppar är storleken. Spelar den roll eller inte?

Diskussionen brukar vara fokuserad mot den där grejen man har mellan benen – och huruvida penisens storlek är viktigt eller inte för ett bra sexliv har debatterats oändligt många gånger.

Forskare har dock – spännande nog – slagit fast att det främst är en annan kroppsdels omfång som spelar roll kring hur man presterar mellan lakanen.

Det kan låta ett skämt, men det finns en studie att luta sig emot i vilken forskare konstaterar att det är vad man har att visa upp på magen som kan avgöra om man är en bra älskare eller inte. Det finns givetvis alltid undantag, men att exempelvis en rejäl ölmage skulle vara en fördel i sängen har nog inte många räknat med.

Håller ut 5 minuter längre

Det är forskare vid Erciyes universitet i turkiska Kayseri som gjort en omfattande studie på det här ämnet. Man har tittat på korrelationen mellan BMI – alltså kroppsmasseindex – och hur man presterar sexuellt.

Bild: Twitter/@agnesbirta97

Resultatet blev något av en chock. Det visade sig nämligen att överviktiga män med stora magar höll ut hela fem minuter längre i sängen än deras betydligt smalare och mer spinkiga könsfränder.

Just fem minuter kan låta lite för somliga, men det är faktiskt en ganska markant skillnad. I studien undersökte man 200 män – och konstaterade att de med högre BMI höll ut strax över sju minuter under ett snittsamlag.

Bild: Pixabay

De tunnare männen höll däremot bara tillbaka i cirka två minuter – och var alltså mer benägna att drabbas av tidig utlösning.  Att kunna ha sex under en längre tid får nog anses vara vedertaget sammankopplat med att vara en god älskare, även om ”underbart är kort” är ett uttryck som klingar fint i en del sammanhang.

Konsumera med måtta

En anledning till att män med större magar har bättre sexuell uthållighet menar forskarna till stor del beror på att mer magfett innebär att man har mer av ett hormon som heter estradiol. Det är mer förekommande hos kvinnor och hjälper till att hämma orgasmen.

Bild: Pixabay

Så ät upp det goda på tallriken, ta en kall bärs i solen – och var stolta över era putande magar, alla knubbiga män där ute!

Givetvis ska man konsumera onyttigheter med måtta. Att vara överviktig är inte bra för hälsan – men det har nog de flesta redan koll på.

Den här studien känns extra härlig, tycker jag, då idealet som lyfts fram ofta är vältränade, pinnsmala hunkar. Vem vet – nu kanske vi är på väg i en annan riktning?

Snåla inte nu, DELA vidare den här underbara nyheten till dina vänner!