Många svenskar svarar fel – men vet du svaret på luriga gåtan?

Något som jag alltid tyckt om är gåtor. Mitt första minne från det här är när man fick hem serietidningar som Kalle Anka. De innehöll alltid en del klurigheter som man fick gnugga geniknölarna för att klara av.

Även nu när jag blivit äldre så tycker jag att sådant här är lite skojigt emellanåt. För att liva upp brukar jag alltid inleda bostadsrättsföreningarnas möten med att dela ut en kluring som deltagarna får fundera på. Annars tycker jag det blir så himla stelt och tråkigt.

Varje gång mina barnbarn kommer på besök försöker jag också att skjuta in någon form av utmaning. De brukar gilla sådant där och på senare tid har jag köpt flera böcker med problemlösning för att hålla mig uppdaterad och alltid ha något nytt att komma med i gåtväg.

Tidigare i dag stötte jag på några gåtor som jag tycker är riktigt bra! Jag testade dem direkt på några av mina vänner – och de flesta svarade fel på första försöket när det gällde samtliga 3 gåtor.

Förvånansvärt svagt resultat, tänkte jag!

Tur då att ni finns! Jag tror nog att ni kommer klara det bättre, men även om det är svårt eller enkelt, så tror jag att man kan tycka att gåtor är en kul syssla!

Gåta 1

Tänk nu efter, så att du har ett svar redo! Under bilden här så redovisar vi svaret!

Den yngre brodern är 16 år! Många svarar 9, men eftersom det skilde två år en gång i tiden så gör det så klart det även nu!

Gåta 2

Tänk nu efter, så att du har ett svar redo! Under bilden här så redovisar vi svaret!

Det är möjligt eftersom kvinnorna står med ryggarna mot varandra!

Gåta 3

Tänk nu efter, så att du har ett svar redo! Under bilden här så redovisar vi svaret!

Fången rymde på vintern, när det låg ett tjockt lager is på vattnet!

Klarade du någon av gåtorna? Tryck då på dela-knappen, så kan du passa på att utmana dina vänner!

 

Läs mer om...