Forskarna slår fast: Män med ölmage är mer attraktiva och lever längre

Idealkroppen för en man har ändrats flera gånger om genom historien. Under medeltiden var det ett tecken på ekonomiskt välstånd att vara rund om magen, vilket gjorde att det var populärt med en stor mage då.

Nu för tiden så ser väl idealmannen mer ut som ett muskelpaket. Stora muskler och inget kroppsfett är det som gäller. Men är det verkligen sant att kvinnor finner supertränade män med ett sexpack på magen så attraktiva?

Nu finns nämligen forskning som stöder motsatsen – kvinnor drar mer till lite rundare män, skriver sajten Viralthread.

Idag är det mycket fokus på att vara vältränad i tidningar och på TV. Nästan allting handlar om hur vi ska bli så tränade och smala som möjligt. Det är dieter, träningsupplägg och massor av andra tips på hur man blir ”snygg.”

Sju av tio föredrar ölmage

Men vad tycker egentligen kvinnor om män som är jättevältränade?

Den internationella gymkedjan Planet Fitness frågade drygt 2 000 kvinnor och män vilken typ av kroppsform de attraheras mest av.

Resultatet visade att hela 70 procent av kvinnorna föredrog män med ölmage – eller rättare sagt en övervikt på upp till tio kilo.

Finns en biologisk förklaring

Enligt Richard Bribiescas, professor vid Yale, så finns en biologisk förklaring till varför kvinnor dras mer till män som föredrar en hemmakväll i soffan framför en kväll på gymmet.

Män med lite större mage har lägre testosteronnivåer, som ger ett bättre immunförsvar och i sin tur ger en längre livslängd.

– En lite större kroppshydda signalerar överlevnad vilket kvinnor kan förknippa med bra faderskapsegenskaper, säger Richard Bribiescas till Viralthread.

Får inte gå överstyr

Men, som med allt annat, finns en gräns. För mycket fett ger som bekant en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och sämre ork.

Dock innebär detta att man med gott samvete kan unna sig en öl och en pizza under helgen, istället för att ränna till gymmet.

Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får den här viktiga informationen!