Forskarna slår fast: Män med skägg är lyckligare, friskare och snyggare!

Goda nyheter för alla skäggbärare i landet. Nu har forskarna äntligen slagit fast att fördelarna med behåring i ansiktet inte går att blunda för.

Forskare i Australien har tidigare slagits fast att män med skägg är mer attraktiva än andra – även om den vetenskapen nog kan betraktas som en aning subjektiv.

 Shutterstock

Solskyddsfaktor 21

Men det finns även andra fördelar än de rent estetiska. Det är forskare vid universitetet i Queensland som funnit att skägg kan skydda ansiktet från farliga UV strålar med upp till 95 procent – vilket motsvarar solskyddsfaktor 21.

Huvudforskaren, professor Alfio Parisi hade detta att säga om fynden.

– Skägg kommer aldrig bli lika solsäkert som solskyddsmedel men det är absolut en faktor när det gäller att blocka UV-stålar, säger han till The Independent.

Inte bara snyggt

Men fördelarna slutar inte med solskydd och att man blir snygg.

Det ökade solskyddet innebär också att huden åldras långsammare. Som skäggbärare kan du se ståtlig och ung ut längre!

Plus att det innebär minskad risk för hudcancer. Vilket jag i alla fall tror man blir lite lyckligare av.

Shutterstock

– Solpåverkan är den främsta orsaken till att huden åldras och då är det rimligt att ett stort skägg som skyddar ansiktet också skyddar huden från tecken på att man åldras, säger dermatologen Adam Friedman till The Independent.

Dr. Friedman menar dock att vi utan skägg inte behöver bli allt för nedstämda. Samma solskyddande effekt har nämligen håret på huvudet om man har ett tjockt lager

Dela gärna de här goda nyheterna med någon med skägg idag för att göra honom glad!