Forskarnas akuta bajsvarning – om kaffekopparna på din arbetsplats

Att samlas runt kaffemaskinen för lite surr är tradition på nästan alla arbetsplatser, oavsett om man är en kontorsåtta eller hantverkare. Det är liksom vid eftermiddagskaffet allt viktigt snack äger rum.

Eller den ack så ljuvliga koppen morgonkaffe, den som gör att man liksom kvicknar till och kan börja sin arbetsdag.

Men nu visar en studie att man i samband med sitt efterlängtade kaffe även får i sig en hel av sina kollegors bajs, skriver brittiska The Mirror.

Enligt forskning utförd av TotalJobs så finns det bajspartiklar på var femte kaffemugg, och det är – tyvärr – inte ditt eget bajs du sörplar i dig utan dina kollegors.

Var fjärde tvättar inte händerna

Hur hamnar då avföringen på våra älskade kaffekoppar? Det är trots allt inte så vanligt att förvara kaffemuggarna inne på toaletten.

Det beror istället på våra snuskiga kollegor.

Studien visade nämligen att var fjärde kollega inte tvättar sina händer efter att ha bajsat, vilket sedan hamnar på kaffemuggarna vi sedan dricker ur.

Bildkälla: Flickr

Så undviker du bajset

TotalJobs tog hjälp av hygiendoktorn Lisa Ackerley för att få tips om hur man bäst undviker att dricka sina kollegors avföring med sitt kaffe.

– Vad du än gör, lämna inga muggar ståendes över natten. Ta helst med din egen mugg eller kopp och dela aldrig med dina kollegor, säger Lisa Ackerley enligt The Mirror.

The recruitment company enlisted the help of the Hygiene Doctor Dr Lisa Ackerley to get her advice on how to avoid those horrible germs.

Fler bakteriehärdar på jobbet

Kaffekopparna är inte det enda stället där man riskerar att få i sig bakterier man gärna slipper.

Studien visade även att ett vanligt skrivbord på ett kontor innehåller 400 gånger fler bakterier än en toalettsits.

Det beror på att folk tuggar på pennor, petar sig i näsan, biter på naglarna och annat snusk vid skrivbordet.

– Använd handsprit och torka av skrivbordet varje dag. Ät aldrig vid skrivbordet heller, säger Lisa Ackerley enligt The Mirror.

Bildkälla: N365 Group

Vilket snusk! Det blir till att ta med egen mugg till jobbet från och med nu. Tryck på DELA-knappen så att dina vänner och kollegor också får se det här!