Forskarnas erbjudande: Smittas frivilligt av coronaviruset – och tjäna 40 000 kr

Nyligen konstaterades det att coronaviruset är en pandemi – och varenda nyhetssändning svämmar över med följder, reaktioner och rapporter kring det senaste om smittan.

Det är givetvis viktigt att så snart som möjligt få fram ett vaccin – och nu kan man därför få betalt för att vara en del i det arbetet.

För 3 500 pund, motsvarade cirka 41 000 kronor, kan du nu bli smittad av en form av viruset.

Det är inte längre tillåtet att samla över 500 personer på en och samma plats i Sverige och i grannlandet Danmark stänger man på måndag ner skolor och universitet.

Foto: Adam Ihse / TT

Det är bara några av de senaste följderna efter att coronaviruset tagit ett allt starkare grepp om vår omvärld.

Få betalt – för att smittas

Smittan klassas nu dessutom som en pandemi – och ingen kan i dagsläget veta hur det här kommer att gå. Att få fram ett vaccin är därför oerhört viktigt – och nu tar man till extrema metoder för att påskynda det arbetet.

Ett laboratorium i London erbjuder nu försökspersoner 3 500 pund, motsvarade cirka 41 000 kronor, för att injiceras med smittan, skriver Ladbible.

Foto: Shutterstock

Enligt The Times kommer deltagarna i projektet behöva ta två veckor ledigt från jobbet och därefter inte få ha någon som helst fysisk med omvärlden.

Det verkar i dagsläget handla om att labbets forskare vill smitta 24 försökspersoner.

Ska orsaka mildare symptom

Företaget Hvivo, som står bakom projektet, är ett av minst 20 företag världen över som nu jobbar intensivt med att få fram ett fungerande vaccin.

The Daily Star rapporterar att volontärerna kommer att injiceras med två olika – dock mindre allvarliga – former av viruset. 0C43 och 229E, som sorterna kallas, tros orsaka relativt milda symptom.

Foto: Flickr

Förhoppningen är att man genom att först ta fram vaccin för de lindrigare smittorna därefter ska kunna ta sig an det huvudsakliga coronaviruset (Covid-19).

Deltagarna i studien kommer att behöva förhålla sig till en viss kost och dessutom behöva ta den medicinen som verkar mest effektivt, skriver Ladbible.

Känner du någon som skulle kunna känna sig manad att göra en insats för mänskligheten? Tagga då den personen på Facebook, eller gör världen en tjänst och dela vidare den här viktiga nyheten!