Forskarnas slutsats: Alkohol gör dig bättre på andra språk

Har du också tänkt på att det ibland kan vara lättare att prata engelska när man är utomlands på semestern och har fått i sig något glas vin?

Då har du inte inbillat dig – enligt en ny studie så blir man faktiskt bättre på andra språk när man druckit lite.

Att prata engelska kan vara riktigt jobbigt, orden flyter verkligen inte på trots att man ju faktiskt kan engelska. Man stakar sig och blandar gärna in något svenskt ord här och där.

Betygsatte språkkunskaperna

Men enligt en studie utförd av forskare på flera universitet så förbättras språkförmågan efter en måttlig mängd alkohol.

Bildkälla: Shutterstock

Studien utfördes på 50 tyska studenter som studerat holländska. 25 av studenterna fick dricka 50 centiliger starköl och 25 fick dricka alkoholfritt. Sedan fick studenterna spela in när de pratade holländska efter bästa förmåga och därefter fick holländare lyssna på deras samtal för att betygsätta dem.

Måste dricka lagom

Slutresultatet visade att de som fått starkölen hade lättare för holländskan än de som hade fått dricka alkoholfritt.

– Det är viktigt att påpeka att de deltagarna intog en liten dos alkohol, säger doktor Fritz Renner, som var med och ledde studien i Maastricht enligt Aftonbladet.

Det går med andra ord inte att bälga i sig öl och tro att man bara blir bättre och bättre men nu slipper jag i alla fall fundera på varför engelskan flyter på bättre efter en öl eller två.

Det här tyckte jag var fantastiska nyheter! Tryck på dela-knappen så dina vänner också får se den här ”viktiga” informationen!