Forskarnas slutsats: Är du morgontrött? Grattis! Det är ett tecken på mycket hög intelligens

Har du svårt att komma upp om morgnarna och mer gärna använder snooze-knappen på alarmet? Då är det bara att gratulera, enligt forskare så kan morgontrötthet vara ett tecken på hög intelligens.

Studien visade nämligen att personer med högre IQ hellre lägger sig senare på kvällarna och går upp senare på morgnarna än andra personer, skriver Aftonbladet.

Forskarna bakom studien heter Kaja Perina och Satoshi Kanazawa och deras resultat visade att morgontrötta ofta är mer intelligenta än morgonpigga personer.

Lägger sig efter midnatt

Studien visade att Personer med högre IQ är mer nattmänniskor – de både somnar och vaknar senare. De med allra högst IQ går inte och lägger sig förrän efter att klockan slagit midatt, i snitt klockan 00.29 för att vara helt exakt.

Bildkälla: Shutterstock

Naturlig förklaring

Enligt forskningen så finns förklaringen i människans utveckling. Innan vi hade elektricitet så styrdes vi människor mycket av det naturliga ljuset som kom från solen.

Vi klev upp med solen och lade oss med solen. Men sedan elen uppfunnits har vi kunnat töja på dessa regler och stanna uppe längre, något bara de allra smartaste hunnit anpassa sig till.

Naturligtvis ska man ta den här typen av forskning med en nypa salt men för mig, som verkligen älskar att ta sovmorgon, är det här fantastiska nyheter!

Tryck nu på dela-knappen – dina morgontrötta vänner kommer garanterat att uppskatta det!