Forskarnas slutsats: Att dricka gin & tonic varje dag hjälper dig att gå ner i vikt

Vi är många som tycker om att oss en iskall gin och tonic med jämna mellanrum.

Givetvis ska det inte bli för mycket av det goda, att dricka med måtta är det allra viktigaste – men beskheten tillsammans med den goda smaken från en välblandad GT kan verkligen få en att njuta.

Men visste ni att gin dessutom kan hjälpa en att gå ner i vikt? Jo, enligt en lettisk studie så är det faktiskt sant!

Det är forskare från Sigulda University i Lettland som 2017 kom fram till att gin ökar din kropps förmåga att bränna kalorier under en timme efter att du tagit din drink, skriver välkända IFL Science. I rapporten konstaterar man att drycken vanligtvis är gjord på antioxidantrika enbär, vilka påskyndar din ämnesomsättning.

En kalorisnål dryck

I studien, som publicerades i tidskriften Journal of Food & Nature, så lät man möss dricka regelbundna doser av drycken – och man såg då en 17-procentig ökning i deras ämnesomsättningsnivå, enligt deccanchronicle.com.

Pixabay

Gin är dessutom en de kalorisnålaste spritdryckerna på marknaden och en vanlig ”shot” innehåller vanligtvis endast 97 kalorier.

Forskarna menar att man efter studien kan dra slutsatsen att gin bidrar med en ”efterbränningseffekt”.

– Ginkonsumtion resulterar i en markant ökning vad gäller ämnesomsättningen, vilket indikerar att drycken kan ha en viktreducerande effekt på kroppen”, säger Thisa Lye, som lett arbetet med studien, enligt deccanchronicle.com.

Pixabay

Bör dricka ansvarsfullt

Man skriver dessutom att enbär – den viktiga huvudingrediensen – har flera hälsofördelar. De kan exempelvis vara effektiva mot uppblåst eller spänd mage. Enligt en studie som 2008 publicerades i tidningen Journal of Diabetes Nursing så konstaterade man också att gin är den bästa, eller säkraste, spritdrycken för diabetiker.

Flickr

Så gin är alltså inte bara gott och kalorifattigt – en härlig drink kan dessutom öka vår förbränning och ämnesomsättning. Snacka om goda nyheter!

Som med all alkohol, så ska vi dock poängtera att man givetvis bör dricka ansvarsfullt.

Från och med nu kommer jag att ta en kall GT med ännu godare samvete! Att det bidrar till att bränna kalorier är ju underbart! Tryck nu på DELA för att sprida den här underbara nyheten till dina vänner!