Forskarnas slutsats: Att prata med sina djur är ett tecken på mycket hög intelligens

För mig är det en självklarhet att prata med sitt husdjur. Jag pratar alltid med min labrador Doris, oavsett om vi är hemma i soffan eller ute och leker i parken.

Men tydligen pratar inte alla med sina djur. Dock bör dessa människor kanske tänka om, en studie visar nämligen att det är ett tecken på hög intelligens att prata med sina djur, skriver sajten McGill.

Pratar du med dina husdjur på samma sätt som du pratar med dina vänner? Frågar hur de mår, om de är hungriga, om de vill gå ut en sväng. Då är du sannolikt väldigt intelligent och kreativ, visar en studie.

Vill knyta an till djuren

Studien utfördes vid Harvards universitet och de som deltog i studien fick titta på bilder av av djur, både ungar och vuxna. De flesta deltagare i studien knöt an till djuren och ville ge dem namn och uppgav att de skulle prata med djuren på precis samma sätt som de pratar med människor.

Bildkälla: Pexels

Detta kallas antropomorfism och innebär att man som människa ser på något icke-mänskligt som något mänskligt. Precis som att vi exempelvis ser en hund som en vän av precis samma värde som en människo-vän. Att se mänskliga drag i något icke-mänskligt beskrivs enligt studien som ett tecken på hög intelligens och kreativitet.

Djuren utvecklas ju mer vi pratar

Genom att se våra älskade husdjur som riktiga vänner ger inte bara oss något, utan även våra djur. Andra studier har visat att husdjuren lär sig förstå vad vi säger och utvecklas ju mer vi pratar med dem, oavsett husdjur.

Bildkälla: Pixabay

Den här artikeln gjorde mig så himla glad, djur kan vara minst lika goda vänner som människor! Tryck på dela-knappen om du håller med!