Forskarnas slutsats: Därför bör äldre kvinnor ofta ha sex med yngre män

Det fanns ju faktiskt en tid då nästan ingen pratade om att äldre personer hade sex. Det var lite som om folk trodde att man slutade att pippa efter 50-strecket. Men som alla vi lite äldre vet så stämmer det knappast.

I många fall är det till och med tvärtom!

Det är ju först när man med åren blir lite rutinerad som man får bra riktigt koll hur man älskar över huvud taget. Men för en tid sedan kom det forskning som bevisar att vissa äldre mår bättre av bra sex än andra.

Det är forskare från universitetet i de amerikanska delstaterna Michigan och Illinois som publicerade en studie i Journal of Health and Social Behaviour i september 2016. De hade då undersökt sexlivet hos 2 000 kvinnor och män i åldrarna 57 till 85 över en period på 5 år.

Wikimedia Commons

Studien visade att ”oftare och bättre” sex generellt har en positiv effekt på äldre kvinnors hälsa, men kan däremot vara skadligt för till åldern komna män.

Hade lägre blodtryck

Forskarna tittade dessutom på hur samlag med en partner påverkar hjärtats funktioner och risken att utveckla hjärtsjukdomar. Till skillnad från män som var sexuellt aktiva och nöjt av det på äldre dagar, men som hade större risk att drabbas av sjukdomar, så gällde faktiskt det direkt motsatta för kvinnor.

Flickr

Äldre damer som hade sex ofta hade vanligtvis lägre blodtryck än de som inte var lika aktiva mellan lakanen. Man tror blandad annat att det beror på att ett hormon som skyddar hjärtat frigörs hos äldre kvinnor som ofta har ”bra sex”.

Så lösningen är enkel – när gubbarna blir lite äldre får de klara sig själva och tanterna får lov att ge sig ut och leta lammkött. För hälsans skull, så klart!

Var med och DELA vidare den här otroligt viktiga nyheten – för hälsans skull!

 

Läs mer om...