Forskarnas slutsats: Ju mer hull du har på kroppen – desto lyckligare är du

Att unna sig eller att inte unna sig – den eviga frågan man står inför kväll efter kväll.

Enligt dagens normer så är idealbilden av en lycklig människa en smal människa.

Men enligt en ny studie så är sanningen en helt annan.

Jag tycker det är himla gott att unna mig en tårtbit, en öl eller en pizza, och jag vet att jag inte är ensam om att tycka det. Men ofta hoppar jag över det goda jag egentligen vill äta och väljer något nyttigare istället, för att inte gå upp i vikt.

Sju år lång studie

Men enligt en helt färsk studie gjord i Tyskland så kan man med gott samvete äta pizza mitt i veckan – studien visar nämligen att personer med lite mer hull på kroppen är lyckligare.

Bildkälla: Shutterstock

Studien pågick under sju år och utfördes av professor Rolf Holle. I studien deltog människor av alla storlekar och vikt, de tillfrågades regelbundet om både fysisk och mental hälsa.

Under dessa sju år kunde professor Holle och hans team hitta ett mönster.

Bättre mental hälsa

Mönstret visade att de som under tiden studien pågick gått upp lite i vikt visserligen hade det lite tyngre att gå i trappor men att deras mentala hälsa förbättrats avsevärt jämfört med tidigare.

Bildkälla: Twitter/@luiz1227_

Samma mönster gällde alla deltagare i studien, oavsett om de varit normalviktiga eller överviktiga när studien började. De som lagt på sig några kilo under studien kände sig mer tillfreds med sig själva och lugna i sinnet än tidigare.

Så även om några extra kilo gör det lite tyngre att springa och gå i trappor så kommer det att skapa ett inre lugn.

Bildkälla: Shutterstock

Självklart får man ta sådan här forskning med en nypa salt, men jag tycker i alla fall att det var skönt att höra att några extra kilo runt magen eller rumpan inte är något att jaga upp sig över.

Jag tycker det här var riktigt positiva nyheter! Så tryck nu på dela-knappen för att hjälpa till med att sprida den här viktiga informationen!