Forskarnas slutsats: Kvinnor med stora rumpor får smartare och snyggare barn

Forskarnas slutsats: Kvinnor med stora rumpor får smartare och snyggare barn

Länge har idealet smala lår och en nätt, vältränad rumpa på kvinnor varit en trend. Men för de allra flesta kvinnor är det väldigt svårt att bli av med kurvorna just runt den delen av kroppen. Men det finns faktiskt en logisk förklaring till detta.

Enligt studier så hjälper just fettet på rumpa och lår till att skapa hälsosammare bebisar.

– Fettet på den delen av kroppen är viktiga för att bygga upp bebisens hjärna, säger professorn Will Lassek vid Pittsburgh University, till Daily Mail.

Bär du runt på några extrakilon runt lår, höfter och rumpa? Då är det bara att gratulera, dina barn kommer sannolikt att bli både smartare och snyggare än andra barn, enligt flera studier. Fettet gör nämligen bebisens hjärna större.

Rikt på Omega 3

Enligt studien, som leddes av professorn Will Lassek, så innehåller fettet runt höfter, rumpa och lår stora mängder av Omega 3-syran DHA, som är otroligt viktig för hjärnans utveckling och utgör en stor del av fettet som blir bröstmjölk.

Kort sagt så får bebisar vars mammor har lite extrakilon på rumpan större hjärnor.

– Det vi kan se är att kvinnor har lättare att lagra den här typen av fett tills de får barn. Det går att likna vid björnar som bygger på sig innan de går i ide eller andra däggdjur som lever i väldigt kalla klimat, säger Will Lassek till Daily Mail.

Män dras till stora rumpor

I den publicerade studien konstaterar Lassek också att den mänskliga hjärnan har ökat i volym sedan vår uppkomst, vilket även har gjort att människokroppen har fått allt svårare att göra sig av med det livsnödvändiga fettet kring rumpan.

Enligt en annan studie så förklarar det också varför män ofta attraheras av kvinnor med större rumpa, det ligger helt enkelt i den mänskliga biologin att leta efter en potentiellt bra mamma till ens avkomma.

Med det sagt är det kanske inte läge att sluta träna och börja vräka i sig skräpmat, att vara vid god hälsa är jätteviktigt för att kunna få barn!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina väninnor också får se detta!