Endast 1 av 5 svenskar får rätt på första försöket: Hur många flickor är med i bilden?

Synvillor och optiska illusioner har alltid fascinerat människan – och den typen av kluringar kan verkligen skapa kaos i våra huvuden. När ögonen och hjärnan ska samarbete för att komma fram till vad det egentligen är som man ser så gäller det verkligen att fokusera.

En annan variant på den här typen av hjärngympa är att experimentera med former och figurer, men i dag ska vi fokusera på just synvillor.

Att sitta en stund med sådant här tror jag kan vara väldigt nyttigt i en värld som annars mest styrs av datorer och teknik.

 

En lite speciell optisk illusion, som under den senaste tiden spridits som en löpeld på nätet, lades från början upp på Instagram av den välkända fotografen Tiziana Vergari.

Hon frågade då sina följare hur många flickor som de trodde syntes i en bild – och omgående så började olika svar, spekulationer och chansningar strömma in.

Tydligen är det bara 1 av 5 som svarar helt rätt på första försöket.

Kan du se hur många flickor det är med i bilden?

Tiziana Vergari

När jag kikat runt på nätet så har allt från 2 till 11 flickor varit tänkbara svar. Folk har haft intressanta sätt för att försöka reda ut det hela, bland annat genom att studera deras klädsel. Det här har engagerat tusentals – och människor verkar närmast ha slitit sitt hår i desperata försök att lösa det hela.

I och med att tjejerna har klätt sig i exakt samma färger – och är tämligen lika till utseendet – så blir det ju riktigt klurigt.

Nedan kan du se ett kort videoklipp där man på engelska reder ut det hela, men längre ner skriver vi dessutom även ut svaret på svenska!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/X62HrK4v-FY” /]

Rätt svar är alltså 2 flickor!

Jag trodde faktiskt att det var fler i bilden – men flera speglar och hur tjejerna är placerade gör det riktigt knepigt. Flickorna i bilden är för övrigt Tiziana Vergaris 2 döttrar.

Hade du rätt svar? Tryck då på dela-knappen! Eller skicka helt enkelt vidare den här kluringen till dina vänner för att undersöka om de är lika skarpa som du!