Detta händer i din kropp – när du dricker gin & tonic

Många svenskar skulle säga att gin & tonic är deras favoritdrink. Kanske framför allt nu under sommaren. Den lite beska, fräscha och goda smaken gör sig perfekt när man sitter i solen och ska smutta på något gott.

Det vattnas i munnen bara jag tänker på det!

Vi har tidigare skrivit en hel del om just gin. Bland annat att de som älskar att dricka GT tenderar uppfattas som sexigare än andra, har lättare för att gå ner i vikt och dessutom kan vara psykopater.

Alla de slutsatserna kommer från forskning och studier, men vad händer egentligen i kroppen när man dricker gin?

Det finns alltså många fördelar med gin, den populära spritsorten gjord på enbär. Här listar vi därför, med inspiration från Business Insider, 5 positiva saker som händer i våra kroppar när vi dricker just gin (i måttliga mängder, så klart).

Finns många fördelar

Det här tror jag faktiskt inte att alla har koll på!

1. Mer lyster i huden

Släng undan antirynkkrämen – och beställ en GT. Kanske kan de ge samma effekt? Nåja, de många antioxidanterna som ingår i enbär, som ju är dryckens huvudingrediens, är i alla fall bra för vår hud. De påskyndar och ökar tillväxten av celler i kroppen, vilket bland annat leder till finare och välmående hud.

Pixabay

2. Infektionsrisken minskar

Enbär (som mycket kommer att handla om på den här listan) är helt fullpackade med infektionsbekämpande ämnen. Flera av dem är mångsidigt positiva för oss – bland annat desinficerande, stimulerande och uppvärmande.

3. Mer effektiv matsmältning

Enligt sajten Livestrong är gin den mest kalorifattiga spritsorten med 97 kalorier per järn (4 centiliter) – och den kan dessutom effektivisera vår matsmältning. Hur? Jo, enbären ökar på antalet enzymer som bryter ner din föda. Det underlättar då också din digestion.

PxHere

4. Stärker hjärtat

Enbären innehåller flavonoider (en grupp kemiska föreningar som bland annat är verksamma som antioxidanter). De är bra för vårt hjärta – och kan på så vis hjälpa till att förhindra uppkomsten av olika hjärtrelaterade problem, vilket även MSN rapporterat om. Flavonoiderna kan också öka på blodcirkulationen när man blir lite äldre.

5. Hjälper levern och njurarna

En till fördel med de otroliga enbären är att de hjälper kroppen att bli av med vatten, alltså att motverka vattenretention. Gin är faktiskt den spritsorten son får din kropp att göra av med mest vatten. Det innebär att en större andel av skadliga gifter och bakterier som du dagligen får i dig rensas ut ur ditt system. Se till att fylla på med vanligt kranvatten bara, så att du inte blir uttorkad – framför allt nu under varmare tider.

Flickr

Självfallet ska man dricka gin i måttliga mängder. För mycket sprit är aldrig bra, men det här var ändå glädjande fakta för oss gin & tonic-älskare. Var nu en hygglig vän och DELA vidare den här viktiga informationen till dina vänner!