Forskarnas slutsats: Människor som svär är ofta snyggare, sexigare och mer självständiga

Forskarnas slutsats: Människor som svär är ofta snyggare, sexigare och mer självständiga

Ni har nyss drämt tån i bordsbenet och hundradelen efter att tåuslingen träffar den hårda j*vla möbeln så skriker man ut de första svordomarna som dyker upp i skallen.

Visst känns det då bättre? Visst känner ni igen det?

Inget att skämmas för – till och med vetenskapen säger att det kan vara bra för oss.

Ja, för enligt viss forskning så kan det faktiskt vara bra att svära i en del lägen. Visst låter det lite otrevligt när man kastar ur sig de allra grövsta och mest nedsättande harangerna, men att svära i rätt situation kan tydligen göra mer gott än ont.

När man tänker på det, så är ju faktiskt en svordom många gånger det ärligaste och mest spontana uttrycket för våra känslor och tankar i nuet.

Kan vara nyttigt att svära

Vetenskapen har länge sökt efter samband mellan svordomar och människors beteenden. Forskare vid Keele University i Staffordshire presenterade för en tid sedan den här informationen under British Psychological Society’s årliga konferens i Birmingham.

Bild: Flickr

Richard Stephens, som arbetade med studien, menar att svordomar kan vara nyttiga när vi måste ge utlopp för något.

– Vi är mer benägna att använda ”tabubelagda” ord när vi är känslosamma. Vi växer upp och lär oss vad de här orden innebär och genom att använda sig av dem när vi är känslosamma hjälper det oss att känna oss starkare, sa Stephens till tidningen Daily Mail.

Lite som att barnet i oss blir starkt och självständigt genom att använda förbjudna ord? Jäklar alltså!

Bild: Pixabay

Utöver den uppmärksammande studien från de brittiska forskarna så finns det även en annan undersökning som pekar på att svordomar uppskattas extra mycket i andra sammanhang. 

Vissa är mer lämpade

Dem rapporten menar att svordomar gör sig extra bra i sänghalmen, men bara vid väl valda tillfällen – och med lika väl valda ord. En del människor verkar också bättre på det än andra.

Bild: Flickr

Studier visar att både män och kvinnor kan finna det attraktivt och upphetsande med svordomar – men bara om det görs på rätt sätt. En av deltagarna i undersökningen förklarar det så här.

– Inte alla människor kan svära på samma villkor. Somliga är helt enkelt mer lämpade för det.

Människor som lyckas med konststycket att svära på rätt sätt och i rätt lägen upplevs alltså av många som hetare, sexigare och mer självständiga! Det var som fasen!

Tryck nu på DELA för att sprida den här viktiga informationen vidare till dina vänner!