Forskarnas slutsats: Personer som äter kött är lyckligare än veganer

Om det är något som får det att vattnas i munnen, så är det att slänga en härlig stek på grillen!

Kyckling, korv, saftigt kött och mumsiga spett – åh, det finns så mycket gott att lägga på tallriken.

Bara tanken gör en lycklig!

Nu finns det dessutom forskning som bevisar att det inte bara är en inbillning – att äta rött kött minskar nämligen risken för depression, enligt en australisk studie.

Det är på Deakin University i staden Victoria som man slagit fast att människor som äter rött kött generellt sett är lyckligare.

Bild: Wikimedia Commons

Undersökningen genomfördes endast på kvinnor – men att anta att det även stämmer in på män är nog inte att vara helt fel ute.

Köttätare är lyckligare

Professor Felice Jacka förklarar:

”När vi studerade kvinnor som åt mindre än den rekommenderade dosen rött kött, så kom vi fram till att de var dubbelt så benägna att drabbas depression eller ångest jämfört med de som förhöll sig till det rekommenderade intaget”, säger hon enligt sajten Gizmodo.

Bild: PxHere

”Även när vi tog hänsyn till hela hälsobilden i kvinnornas kostvanor – samt socioekonomisk status, fysiska aktivitet, eventuell rökning, vikt och ålder – så kvarstod skillnaderna kring om man konsumerar kött eller inte”, menar forskaren.

Så nu finns det officiella bevis – om det nu ens behövdes – på att köttätare är lyckligare.

Man vet ännu inte varför

Det är sedan tidigare känt att ens kost påverkar den mentala hälsan, men det här är den första rapporten av sitt slag som pekar på att rött kött är en nyckelfaktor i positivt hänseende. Man har dock ännu inte kommit fram till varför.

Bild: Peakpx

Det ska också poängteras att det finns risker med att äta rött kött – och det bör man ta i beaktning. Det låter vi dock bli ämnet för något annat tillfälle – nu tänker i alla fall jag ta och njuta av konstaterandet att vi som älskar rött kött generellt är lyckligare än de som endast förhåller sig till vegetarisk kost.

Tycker du också att det här var härliga nyheter? Tryck då på dela-knappen, så att även dina köttälskande vänner får läsa det här!