Forskning bevisar: Att bajsa ofta minskar risken för depression

Finns det något bättre än att sätta sig på toaletten när det trycker på?

Nej, jag tror fasen inte det – att skita när det verkligen behövs slår faktiskt det allra mesta. Nu kommer dessutom forskning som slår fast att det är bra för ens mentala hälsa att bajsa ofta.

Det kanske förklarar ett och annat om din glada vän eller livskamrat.

Att bajsa – bra för din mentala hälsa

Ja, forskare menar alltså att en lyckad vända på toaletten som involverar ”nummer två” faktiskt är bra för din mentala hälsa. Det får dig på bättre humör och du blir gladare, helt enkelt.

Shutterstock

Enligt studien så påverkar ett kraftigt behov av att få bajsa inte bara din fysiska status, utan din skitnödighet har även en tydlig effekt på ditt mentala välmående.

Rapporten kommer från Department of Medicine at Beth Israel Deaconess Medical Centre i Boston – och har nu blivit omskriven världen över.

I forskningen har man tittat på huruvida kronisk diarré och/eller förstoppning är mer förekommande hos deprimerade individer.

God tarmhälsa = glatt humör

Huvudförfattaren Sarah Ballou menar att både diarré och förstoppning är betydligt mer vanligt förekommande hos deprimerade personer än de som har en god mental hälsa.

Shutterstock

”Våra slutsatser stärker tesen om förhållandet mellan vårt psykiska välmående och vår tarmhälsa”, säger hon, enligt Unilad.

Cirka 90 procent av vårt serotonin – en signalsubstans som tros bidra till känslor av välbefinnande och lycka – finns i just tarmen. Så när bajset och tömningen inte är på topp, så speglar det av sig på vårt humör.

Känner du någon som går på toa konstant? Tagga då den personen på Facebook, eller DELA vidare den här skitviktiga informationen till dina vänner!