Forskning: Kvinnor med stora rumpor är smartare och friskare

Forskare har slagit fast kvinnor som har stora rumpor, breda höfter och lår, är friskare och kanske till och med smartare än andra.

I alla fall om man ska tro Elite Daily, ABC News och de som genomförde studien vid University of Oxford and Churchill Hospital i Storbritannien.

Som vanligt ska man nog ta resultaten med en nypa salt med finns korn visar att det kan ligga en hel del sanning i påståendet.

Enligt resultaten som först presenterades år 2010 och sedan har fått stor spridning på nätet så är kvinnor med stora rumpor är mindre troliga att få vissa kroniska sjukdomar.

Det beror på att kvinnor med stora rumpor har lägre kolesterol vilket innebär mindre hjärtproblem och mindre chans att få diabetes.

Forskarna vid University of Oxford menar också att fett samlat längre ner i kroppen producerar hormoner som bättre metaboliserar socker och andra ämnen än bukfett som avger hormoner med motsatt effekt. Stora rumpor menar forskarna är alltså stussens ratio i förhållande till buken.

Kylie Jenner och hennes systrar är kända för sina stora rumpor.

Och dessutom krävs det ett överskott av Omega 3 fetter för att få en stor rumpa – vilket har bevisats hjälpa hjärnans utveckling.

Dessutom visar studien att kvinnor med bredare höfter från intelligentare barn. Vilket också det beror på Omega 3 fetter som överförs till barnen via bröstmjölken.

Så nästa gång du funderar på om du har en stor rumpa tänk på att det betyder att du är smart och hälsosam!

Var med och DELA de här goda nyheterna till dina vänner på Facebook!