Forskning: Personer som onanerar mycket har bättre immunförsvar

Att onanera då och då är inget konstigt. Det är något vi alla gör, eller i alla fall har gjort under perioder i livet. Med andra ord är lite mys på egen hand inget att skämmas för – snarare tvärtom.

Vi har tidigare skrivit om att personer som onanerar mycket har större chans att bli chefer, men nu visar forskning dessutom att de här ”snuskhumrarna” dessutom tenderar att ha ett bättre immunförsvar.

Bild: Shutterstock

Orgasmen är ett vanligt, mänskligt fenomen – som dessutom är oerhört njutbart. De fysiska och psykologiska fördelarna som onani medför har det forskats på under många år – och det är fascinerande saker som man kommit fram till.

Minskar stressnivån i kroppen

Det som man bland annat vet är att dopamin, en viktig signalsubstans som frigörs vid sexuell njutning, får oss att känna upprymdhet, glädje och tillfredsställelse. Även oxytocin, som kallas ”kärlekshormonet”, sprids i kroppen när vi upplever en orgasm, skriver sajten BigThink.

Den här positiva mixen av substanser gör dock mer än att få oss på bättre humör. Den kan också spela en avgörande roll vad gäller att minska stress och få oss mer avslappnade.

Bild: Pixabay

Oxytocin motverkar hormonet kortisol som i sin tur gör oss mer stressade – och som ofta förkommer i höga volymer under perioder då vi upplever ångest eller panik.

Försätter hjärnan i stabilare stadie

Enligt sexforskaren Gloria Brame så innebär en orgasm det största icke drogrelaterade ruset av dopamin som vi kan uppleva.

Genom att öka på nivåerna av dopamin och oxytocin – och därmed minska förekomsten av kortisol ­– så försätts hjärnan i ett mer avslappnat, upprymt och stabilt stadie.

Bild: Wikimedia Commons

Hur påverkar då det här vårt immunsystem och generella välmående?

Jo, ökade nivåer av dopamin och oxytocin kan påverka det här positivt då mindre doser av kortisol – som i hög grad gör oss stressade och bidrar till ångest – faktiskt hjälper vår kropp att stabilisera och stärka immunsystemet.

Onani stärker vårt immunförsvar

Läkaren Jennifer Landa, som fokuserar på just hormoner, menar därför att onani kan hjälpa oss att skapa rätt miljö i kroppen för att immunförsvaret ska vara välfungerande, vilket också en studie från tyska Department of Medical Psychology bekräftar.

Bild: Shutterstock

Så vill du vara frisk och känna att kroppen mår bra – se till att få många orgasmer! Går det inte att uppnå via sex, så är det bara att onanera loss!

Njutning och välmående på samma gång! Tryck nu på DELA för att sprida den här viktiga informationen vidare!