Forskning: Personer som tycker om gin och tonic har större hjärnor

Forskning: Personer som tycker om gin och tonic har större hjärnor

Vi är många som tycker om att blanda oss en iskall och välsmakande gin och tonic med jämna mellanrum.

Det är dock inte bara gott – nu har det släppts en studie som dessutom visar att vi GT-älskare kan ha större hjärnor än andra.

Snacka om härliga nyheter!

Ja, enligt den nya rapporten så finns det alltså en korrelation mellan hjärnstorleken och om man tycker om bittra smaker eller inte.

Hur mat och dryck smakar

Forskare vid University of Queensland i Australien menar att de människor som gillar tonic-vatten har en större hjärna än andra – något även den danska tidningen Videnskab och svenska Aftonbladet har skrivit om.

Shutterstock

Men om du nu tror att du automatiskt är smartast i baren för att du är den som beställer gin och tonic – då är du faktiskt ut och cyklar! Studien handlar nämligen inte om intelligens.

Den fokuserar i stället på vilken påverkan din hjärnstorlek kan ha avseende hur du tycker att mat och dryck smakar.

Oavsett om du gillar tonic-vatten eller inte så kommer människor med större hjärnor anse att smaken är mindre bitter än andra”, säger forskaren Daniel Hwang, som ligger bakom undersökningen, i ett pressmeddelande.

Flickr

Över 1 600 personer från USA och Australien har deltagit i studien – och deras hjärnstorlekar mättes genom magnetröntgen.

Känns skönt att veta

Personerna uppmanades dessutom att rangordna sina upplevelser genom att smaka på diverse söta och bittra produkter. Deltagarna fick bland annat tycka till om ämnet kinin som är en bitter nyckelingrediens i just tonic-vatten.

Det visade sig att den delen av vänstra hjärnhalvan som kontrollerar minne, lukt och visuell uppfattning var större hos de personer som tyckte att kinin var mindre bittert.

Vi som älskar gin och tonic har alltså större hjärnor än andra! Det känns trots allt skönt att veta på något sätt! Tryck nu på DELA för att sprida den här goda nyheten vidare till dina vänner!