Forskning: Skalliga män uppfattas som intelligenta, framgångsrika och sexiga

Hur mycket man än vill, och försöker, kämpa emot det så blir vi alla äldre och äldre. För män innebär det ofta att ens älskade frisyr får se sig slagen av en allt mer framträdande flint.

Bryr man sig väldigt mycket om sin frisyr kan det verkligen tära på självförtroendet att få se sin lejonman krympa till ett par ensamma strån där högst upp.

Men forskning visar att tunnhårighet inte enbart är negativt för ens utseende – snarare tvärtom, skriver Yahoo.

 

Att tappa håret kan vara en riktig humörsänkare då man ofta förknippar mycket av sig själv med sitt utseende. Att då tvingas till en ofrivillig förändring kan få en att må riktigt dåligt. Men enligt forskare så behöver en flint inte per automatik innebära något negativt rent utseendemässigt.

Intelligenta, framgångsrika och sexiga

Albert E. Mannes vid University of Pennsylvania har utfört en studie i hur flintskalliga män uppfattas av sin omgivning.

Studien omfattade 59 personer som fick titta på flertalet bilder av män, med och utan hår.

Majoriteten av deltagarna tyckte att bilderna där männen saknade hår var mer attraktiva och sexiga. De framstod också som mer framgångsrika.

Äldre, visare och mer dominanta

Enligt studien så fann deltagarna att män utan hår utstrålar visdom, vilket kan kopplas till att skalliga män ofta är lite äldre och således har mer livserfarenhet, vilket i sin tur får en att framstå som mer attraktiv.

Män utan hår på hjässan ansågs även vara mer dominanta och starka än de med full kalufs.

Detta går att härleda till ren biologi då skalliga män har högre nivåer av testosteron i kroppen.

Måste vara helt skalliga

Det finns dock ett stort MEN att ta i beaktande.

Män ska enligt studien vara helt och hållet flintskalliga för att uppfattas som ovan nämnda saker, då studien även fann att de som enbart hade tunt hår faktiskt uppfattades som svagare och mindre attraktiva.

Så om du känner att hårfästet kryper allt högre upp på hjässan – kämpa inte emot utan ta fram hyveln!

Tryck nu på dela-knappen så att dina vänner också får läsa detta!