Frustrerad man stämmer berömda snusksajten – kan inte se alla nakenbilder

En synskadad man har lämnat in en stämningsansökan till ”vuxensajten” Playboy då han hävdar att han, på grund av sin synskada, inte kan ta del av materialet som han vill och därför inte kommer åt alla bilder som finns på sajten.

Det skriver amerikanska People Magazine.

Playboy är en av världens mest igenkända herrtidningar. Den grundades av Hugh Hefner och det första numret gavs ut redan 1953. Tidningen existerar fortfarande, även om det mesta av den nu finns att tillgå på internet istället för pappersform.

Ser inte alla bilder

Playboy är känd för att ha mycket nakna kvinnor, och deras hemsida är inget undantag. Därför blev en amerikansk man väldigt frustrerad när han i förra veckan skulle surfa runt på Playboys hemsida.

På grund av ett synfel så hade mannen svårigheter att navigera sig runt på sidan, och kom då inte åt att se alla nakenbilder vilket upprörde honom så till den milda grad att han nu stämmer sajten.

Kan få rätt

Enligt amerikansk lag så ska alla hemsidor, oavsett innehåll, vara anpassade så att personer med synfel ska kunna ta del av dem.

Playboys hemsida saknar en mjukvara som gör att mannen kan få vissa saker på sajten upplästa för sig, vilket talar för att mannen kan få ersättning från Playboy.

Ett brott mot just den här lagen kan ge straff på upp till 100 000 dollar, vilket motsvarar strax över 900 000 svenska kronor.

Ingen representant från Playboy har ännu uttalat sig.