Girigt flygbolag kräver Natalie på dyr bagageavgift – då överlistar hon dem med klockren lösning

Jag tror att de flesta av oss som gillar att resa någon gång blivit rejält irriterad på ett flygbolag.

De är mästare på att hitta på märkliga avgifter och kreativa sätt för att tjäna pengar på oss resenärer.

Det kan handla om allt från att ta extra betalt för bagage som väger några gram för mycket till att det ska kosta att skriva ut ens boardingkort. Det gäller att ha sina knep för att komma runt det där!

 

För en tid sedan skrev vi om en man som tröttnade på flygbolaget Ryanairs bagageavgifter – och han lyckades då komma runt det där genom att ha på sig alla kläder han ville ha med sig på sin semester.

Tungt, svettigt – men billigt.

Ville slippa avgiften

Nu har han inspirerat andra, vad det verkar – för nu har det hänt igen. Den här gången var det en 30-årig kvinna vid namn Natalie Wynn som på sin resa till Fuerteventura hade bestämt sig för att endast ha med sig handbagage, skriver The Sun.

Bildkälla: Twitter

Anledningen var att hon ville slippa avgiften som bolaget Thomas Cook tar för att checka in en väska. Nu var det dock så att en person ur kabinpersonalen vid gaten uppmärksammade att Natalies väska såg misstänksamt tung ut.

Man valde då att väga den och kom fram till att resenärens handbagage vägde 3,4 kilo för mycket, enligt tidningen. Ville hon kliva ombord med det väskan skulle det kosta henne 65 pund, motsvarande strax under 800 kronor.

Men fembarnsmamman vägrade betala det som hon ansåg var ett ockerpris – och svarade genom att ta upp kläderna som vägde för mycket. Sedan tog hon helt enkelt på sig dem – och klev ombord på planet.

Bildkälla:Twitter

”Jag kokade”

Några kilo tyngre, något varmare – men utan att behöva betala den dyra bagageavgiften.

Bildkälla: Twitter

Totalt tryckte Natalie på sig 7 klänningar, 2 par skor, 2 shorts, 1 kjol och 1 tröja. Inte undra på att det rann en del svett.

– Jag kokade, fullständigt kokade. Jag hade på mig nästan halva min packning, säger hon enligt The Sun.

I och med att det var en all inclusive-resa som 30-åringen skulle iväg på så hade hon inget med så mycket fickpengar. Därför ville Natalie absolut inte lägga en stor del av reskassan på en, enligt henne, larvig bagageavgift. Det kan man kanske förstå.

Tydligen ska både personalen och övriga resenärer på flygplanet fått sig ett gott skratt åt mammans geniala kontring!

Jag tycker att det här var både smart och påhittigt! Snacka om att hon överlistade flygbolaget! Tryck nu gärna på Gilla eller Dela om du också tyckte om Natalies klockrena lösning!