Glada nyheten för alla bubbel-älskare: Nu släpps snus – med champagnesmak

.

Få saker är så svenskt som vårt älskade snus. Förr i tiden fanns det inte så många olika smaker att välja på när det kom till snus. Det var Ljunglöfs Ettan, Grov, General och några mindre producenter.

Idag finns däremot en uppsjö av spännande smaker att prova sig fram bland, bland annat har vi på Humorbibeln tidigare rapporterat om gin-snus som släpptes av General.

Nu kommer ytterligare en ny snus, denna gång från Göteborgs Rapé och den är oerhört somrig – den smakar nämligen champagne.

Bakom bubbel-snuset ligger tillverkaren Swedish Match och man får väl säga att tajmingen är i det närmaste perfekt i och med att landets uteserveringar äntligen börjar ställa fram stolarna. För vad passar väl bättre till ett glas bubbel än just champagne-snus?

Bildkälla: Swedish Match

Fläder, äpple och citrus

Snuset, som fått namnet Göteborgs Rapé XR Sparkling Slim White, har enligt Swedish Match själva smaker av fläder, citrus, äpple och lavendel.

– Den utgår från smakprofilen i Göteborgs Rapé, med inslag av mousserande vin. Den inspiration vi hämtat från dryckesvärlden kan bäst jämföras med prosecco, säger Mattias Schyberg, Master blender på Swedish Match i ett pressmeddelande.

Sparkling Slim White-snuset är också ett sätt att fira att Göteborgs Rapé i år fyller 100 år.

Bildkälla: Shutterstock

Inte i begränsad upplaga

Till skillnad från andra nya, lite ovanliga smaker så kommer Göteborgs Rapé XR Sparkling Slim White inte att säljas i begränsad upplaga.

Utan från vecka 19 så kommer bubbelsnuset att bli en permanent del av snuskylen.

– Med en något lägre prispunkt än de traditionella premiumprodukterna och en långsmal och diskret prilla tror och hoppas vi att XR är ett format som gör att denna produkt kommer att uppskattas av våra konsumenter, säger Linda Hertzberg, Brand Manager på Swedish Match.

Göteborgs Rapé XR Sparkling Slim White kommer att kosta 37 kronor.

Vad tror du om det här – kan bubbelsnus vara något? Tryck nu på DELA-knappen så alla dina snusande vänner får se detta!