Glada nyheten för alla gin och tonic-älskare: Nu är nya GT-semlan äntligen här!

Då och då kommer spännande nyheter till dryck- och matutbudet – och just semlan har blivit något som vi i Sverige älskar att experimentera med. Allt från korv- och kebabsemlor har skapats senaste åren, men nu kommer äntligen något som jag tycker låter gott på riktigt!

För vad är härligare än en kall, välgjord gin och tonic-drink? Inte mycket! Samtidigt är semlor otroligt gott när man inte blandar in sådant som inte hör hemma i bakverket.

Med andra ord måste givetvis GT och semla vara den perfekta kombinationen – och nu finns den snart att köpa!

Tillsammans med caféet Gateau har företaget Swedish Tonic tagit fram den nya gin och tonic-semlan som kommer att säljas exklusivt på Gateaus kaféer i Sturegallerian och Hornstull på fettisdagen den 13 februari, skriver man på Swedish Tonics hemsida.

Facebook/Swedish Tonic

GT-semlan är bakad och byggd på traditionellt vis med en vetebulle, mandelmassa och grädde, men där slutar likheterna. Grädden är nämligen smaksatt med Swedish Tonic och agavesirap, vilket ska ge en tydlig och distinkt tonicsmak.

Smaklökarna vattnas

Mandelmassan i sin tur är smaksatt med gin som gifter sig fint med den tonicbaserade grädden. Tillsammans med vetebullen blir det en semla som garanterat får den riktiga GT-älskarens smaklökar att vattnas!

Recept för 4 GT-semlor:
4 vetebullar
3 cl Swedish Tonic
2 cl gin
2 cl agavesirap
200 gram mandelmassa
2.5 dl vispgrädde
Florsocker

Steg 1:
Blanda i 2cl gin i 200 gram mandelmassa

Steg 2:
Häll upp 2.5 dl vispgrädde i en skål. Tillsätt 3 cl Swedish Tonic och 2 cl agavesirap. Vispa!

Steg 3:
Dela vetebullarna och bred på mandelmassan.

Steg 4:
Spritsa på vispgrädden.

Steg 5:
Lägg på semlans lock och garnera med florsocker. För en extra touch, tillsätt en torkad limeskiva.

Källa: Swedish Tonic

Nedan kan du se en kort film om GT-semlan – som redan delats tusental gånger!

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSwedishtonic%2Fvideos%2F2045119349058764%2F&show_text=0&width=560″ /]

Känner du någon som skulle älska GT-semlan? Tagga då den personen i kommentarsfältet, eller dela vidare det här smaskiga receptet till dina vänner!