Glada nyheter för alla GT-älskare: Här är nya ginen – med smak av krispig brysselkål

Gin har under de senaste åren varit drycken på alla svenskar läppar och tillverkarna av den underbara drycken har släppt nya, spännande smaker på löpande band.

Nu har det blivit dags för nästa nya smak och den låter faktiskt riktigt smaskig – den smakar nämligen härlig brysselkål, skriver Unilad.

Sommaren närmar sig obönhörligt sitt slut och snart har vi höst med allt vad det innebär. När det kommer till mat och dryck brukar sommarens lätta, friska smaker bytas ut mot något tyngre och kraftfulla smaker. Därför har höstens häftigaste gin smak av brysselkål.

Kan vara först i sitt slag

Det är det skotska distilleriet Pickering’s Gin som tagit fram den ovanliga gin-smaken, som enligt Unilad mycket väl kan vara den absolut första i sitt slag.

– Vi har tagit det hela ett steg längre och är nu mycket spända på att få dela den här speciella ginen med alla andra, säger Marcus Pickering, grundare av Pickering’s gin.

Bildkälla: Pickering

”Svårt att få till smaken”

Marcus Pickering såg det som en rejäl utmaning att ta fram en gin med smak av något så ovanligt som brysselkål.

– Det var svårt att få till den där distinkta smaken av brysselkål, distilleriet luktade minst sagt speciellt under tillverkningsprocessen, säger Pickering till Unilad.

Bildkälla: Pixabay

Intäkterna från försäljningen kommer dessutom att gå till välgörande ändamål, så man gör verkligen en god gärning om man köper den här något ovanliga gin-sorten.

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!