Glenn Hyséns svar – om hårda corona-kraven: ”Måste få ta sig en bira på en uteservering…”

Bilderna på stockholmare som njuter av vårsolen på fulla uteserveringar har fått massvis av svenskar att gå i taket.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar ju något helt annat – och att hålla avstånd till varandra ska vara en av nyckelfaktorerna för att få stopp på coronasmittan.

En av landets mest välkända livsnjutare, Glenn Hysén, anser att man ska visa stor respekt för situationen – men menar också att det måste finnas gränser.

– Man måste få ta sig en bira på en uteservering, säger han till Humorbibeln.

Bild: Pixabay

Trots Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att vi bör hålla avstånd till varandra, så är det många – nu när värmen och vårsolen kommit – som hittat till uteserveringarna.

Krogar har tvingats stänga

Bilder på människor som umgås på trånga ytor har upprört tiotusentals svenskar – och nyligen var det flera krogar i Stockholm som tvingades stängda efter att man inte uppfyllde kraven under så kallade ”corona-inspektioner”.

En av Sveriges mest kända livsnjutare, Glenn Hysén, medger att han flera gånger under den senaste tiden besökt uteserveringar i Göteborg.

– Det är klart att man har respekt för situationen, men jag kommer fan inte låsa in mig. Jag tänker inte bli en eremit, säger 60-åringen.

Bild: Wikimedia Commons

– Jag kan köpa det här med avståndet, men där jag varit sitter man inte direkt som packade sillar. Det är inte så att man sitter i knät på varandra direkt, menar Hysén.

”Tar mig en öl eller sju”

Han är känd som en glad göteborgare – som absolut inte ”spottar i glaset”.

– Jag har nog aldrig tränat eller gått så många promenader som nu, men jag har nog aldrig druckit så mycket bira heller, medger Hysén. Det är klart som fan att man måste få ta sig en öl på uteserveringarna!

Till följd av coronakrisen har flera resor och jobbtillfällen ställts in för fotbollslegendaren, men han klagar ändå inte på tillvaron.

– Det är ingen kris så. Finns en jävla massa som har det värre. Jag tar mig till gymmet, går ut och går, hjälper morsan att handla, tar mig en öl eller sju, säger Hysén.

Stenhårda passningen – till Norge

Han tycker att Sveriges restriktioner är betydligt vettigare än hur man valt att agera mot coronaviruset i vårt ena grannland.

– Det känns lagom hur vi behandlar det här. Det är inte lika hysteriskt som i till exempel Norge. De är ju fan inte riktiga, säger göteborgaren.

Håller du med Glenn? Tryck nu på dela-knappen för att berätta vad du tycker!