Glenn Hysén släpper egen julmusik – här kan du tjuvlyssna på ”Tomten eller”

Glenn Hysén är en av våra absolut bästa svenska fotbollsspelare genom alla tider. Under sin karriär som spelare vann Glenn bland annat en engelsk ligatitel med storklubben Liverpool och spelade 69 matcher för det svenska landslaget.

Efter sin karriär som fotbollsspelare har Glenn fortsatt vara i rampljuset, med framträdanden både här och var, inte minst i sin egen dokusåpa Hyséns, där man får följa Glenn med familj.

Nu ger sig Glenn in på artisteri utan boll, han har nämligen spelat in en jullåt. I fredagens Nyhetsmorgon fick tittarna lyssna på verket.

Glenn Hysén har kommit att bli själva sinnebilden för en ”go gubbe” från Göteborg, med sitt glada humör och sina ordvitsar.

61-åringen är känd för att aldrig spara på krutet och han bjuder mer än gärna på sig själv – nu senast med en jullåt.

”Ja för fan, vi kör”

Låten heter Tomten eller? och är inspelad tillsammans med duon Hernqvist & Dunder.

Bildkälla: Youtube

Under fredagens Nyhetsmorgon ringde programledarna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist upp den glade sångaren Glenn för att få reda på lite mer om vad som mycket väl kan bli årets svenska jullåt.

– För några veckor sen ringde en kille, Peter, och frågade om jag ville ställa upp. Ja för fan, sa jag, det är inga problem. Det är en udda grej så det var ju lite av ett skämt från början, säger Glenn i Nyhetsmorgon.

Att Glenn inte är skolad i sång spelar ingen roll, enligt honom själv.

– Jag kan absolut inte sjunga. I början låter det ganska så jäkla illa. Det är inga bra tonarter där inte men själva låten är ju bra. Det var jävligt roligt att göra det här och resultatet som faktiskt är ganska bra är definitivt inte min förtjänst. Jag har ju bara spelat in lite och sen har några andra gubbar klippt det och gjort hästjobbet. Det är inte som den där ”Gläns över sjö och strand” utan det här är en låt du kan ta i på ett annat sätt. Det är lite mer fart i den här, säger Glenn till Göteborgsposten.

Bildkälla: Youtube

”Släpps ju på vinyl till och med”

Singeln finns att bland annat på Spotify, men den kommer också att släppas på vinyl. Huruvida Tomten eller? blir en succé vill Glenn inte sia om.

– Jag bryter inte ihop om det inte skulle vara någon som lyssnar på den utan jag tycker bara att det var en jäkla rolig grej att göra. Den släpps ju på vinyl till och med. Bara det är ju sjukt, säger Glenn till Göteborgsposten.

Trots att 2020 varit ett speciellt år så mår Glenn bra och ser fram emot julen.

– Jag mår jättebra, har kollat mig, inget biter på den här gamle gubben. Julen är skitmysig, framför allt för barn och barnbarn om det blir snö. Julen blir som vanligt i år, med släkt och vänner, inget märkvärdigt, säger Glenn i Nyhetsmorgon.

Här kan du se intervjun med Glenn i Nyhetsmorgon!

Här kan du lyssna på låten Tomten eller?

Och här kan du även se Glenn presentera låten!

Vad tycker du om låten, visst är den mysig och perfekt inför jul?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får höra årets bästa jullåt!