Glenn Hyséns stenhårda passning – till demonstranterna i coronakrisen

Glenn Hysén håller aldrig tillbaka med sina åsikter.

Nu ger han sig dessutom in i debatten om demonstrationerna som hålls i Sverige till förmån för Black lives matter-rörelsen.

Aktioner som fått skarp kritik då de orsakar stora folksamlingar – mitt i en pandemi.

Det hela tog fart i onsdags kväll. En demonstration hade då fått tillstånd att hållas på Segels Torg i centrala Stockholm till förmån för Black lives matter-rörelsen och mot polisbrutalitet.

Allt till följd av fallet med George Floyd som avled i den amerikanska delstaten Minnesota förra veckan på grund av ett våldsamt polisingripande.

Genomfördes ytterligare aktioner

Den allmänna sammankomsten hade fått grönt ljus från polisen, men var ändå tvungen att följa restriktionen om att max vara 50 personer. Det skulle dock dyka upp flera tusen – och runtom i Stockholm genomfördes också ett antal icke tillståndsgivna demonstrationer.

Foto: TT/Jonas Ekströmer

Samtidigt befinner sig världen – och Sverige – mitt i en pandemi.

Just därför har aktionerna fått skarp kritik från flera håll.

– Det är som att säga ”fuck you” till alla som kämpar med att få bukt med smittspridningen, säger exempelvis smittskyddsexperten Björn Olsen till Aftonbladet.

Demonstrationerna får kritik

Nu ger sig även Glenn Hysén – TV-personlighet och tidigare fotbollsproffs – in i debatten.

”I dessa tider med Corona, å det är viktigt att hålla avstånd. Men man kan demonstrera på gator å torg?”, skriver han på Twitter och avslutar med en mycket förvirrad emoji.

Det är tydligt att Hysén, likt många andra, ställer sig frågande till om det är rätt tid för att arrangera stora demonstrationer nu när coronaviruset har kopplat ett så pass starkt grepp om samhället.

Även det tidigare statsrådet Annika Strandhäll (S) har varit kritisk mot sammankomsterna.

– Det är direkt oansvarigt i det här läget att samlas så här många människor, säger hon till TV4.

Vad tänker du? Gör demonstranterna rätt som protesterar nu eller är det fel? Tryck på dela-knappen för att berätta vad du tycker!