Glenn Hyséns passning – till svenska kungafamiljen: ”Är så jävla fjantigt…”

Glenn Hysén är första gästen i Newplays nya intervjuserie ”Konstiga Frågor”.

Då berättar den 60-årige göteborgaren bland annat om relationen till sina barn, när han höll på att dö – och om det missade mötet med Carl XVI Gustaf.

– Han verkar jävligt skön den gubben, säger den före detta fotbollsstjärnan.

Bild: Youtube/Newplay

Glenn Hysén sparar sällan på krutet. Han är ärlig, rak och bjuder alltid på sig själv. Därför blev den omtyckte göteborgaren också premiärgästen i Newplays nya intervjuserie ”Konstiga Frågor” (se hela avsnittet i spelaren längre ner).

Berättar om bisarra kungamiddagen

Då berättar den 60-årige fotbollsprofilen öppet om allt mellan himmel och jord – samtidigt som han försöker måla av tavlan Mona Lisa. Syftet med det sistnämnda är att distraheras under tiden som man överöses med privata, märkliga och tuffa frågor.

Hysén berättar bland annat om när han var på en kungamiddag en gång i tiden.

– Det är helt otroligt. De har ju sådana där sittningar fyra gånger om året när de bjuder in folk och sådant. Först satte man sig ner, så skulle man äta, så var det lite vin … och det där gänget där, de där Gustav af Sidenkrona och Olof den Heliges … vad fan allt de nu heter, konstiga jävla namn. De kom in där så jävla präktiga och satt där runt borden, säger Hysén och gestikulerar.

Bordsgrannarnas fylla

– Sedan, efter fyra glas vin – då var de som vem som helst. Då skickade de av den där jävla flugan åt helvete och gick där som helt vanliga människor, berättar göteborgaren, som tycker att det var befriande att se sina förnäma bordsgrannar bli fulla.

Bild: Youtube/Newplay

– Det var jävligt kul att de är normala, att de ska spela någon jävla roll är så jävla fjantigt.

– Men så stod vi där ute, efter förrätten tror jag att det var, så kom hon (Elisabeth) Tarras-Wahlberg hette hon va? Den där kungakärringen, eller vad fan, vad heter hon? Hon är ju någonting för kungen. Så kommer hon fram det mig så här ”Önskas det talas med konungen?”.

Hysén: ”Verkar jävligt skön”

Fråga: Vad sa du då?

– Det är ju det som är så jävla korkat. Där säger jag ”Äh, eh, vad fan, vad vill han mig?”. Jag skulle ju naturligtvis sagt ”Ja, jättegärna!”, för jag tycker kungen är en jävla go gubbe, han verkar ju … han vill inte vara kung, men jag fick tunghäfta. Det var jävligt dåligt av mig för jag hade gärna velat prata med honom, för han verkar jävligt skön den gubben, säger Hysén.

Se nu hela avsnittet med den pratsamme, bjussige och rolige 60-åringen här nedanför!

Glenn Hysén är ju bara för härlig! Tryck nu på dela-knappen om du håller med!