Greta Thunbergs Halloween-passning – till klimatförnekarna

I helgen var det Halloween – den skräckinjagande, men ganska roliga, traditionen då man kan klä ut sig och skrämma livet ur folk. Den är framför allt till för de yngre, men somliga väljer också att använda högtiden till att väcka viktiga och vuxna frågor.

Som Greta Thunberg.

Även om svenskan bara är 16 år tar hon stort ansvar i ämnen kring klimatet – och nu under Halloween-helgen tog hon tillfället i akt och skickade en passning till de som kritiserar henne gång på gång.

View this post on Instagram

I reached the Pacific Ocean!

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Greta valde dock inte att klä ut sig i en läskig kostym och knacka dörr. Nej, i och med att hon haft sådant otroligt genomslag senaste tiden, så har den 16-åriga svenskan möjligheten att nå ut med sina tankar, meddelanden och åsikter på nätet där hon har miljontals följare.

”Skrämma massa klimatförnekare”

Den välkända miljöaktivisten lade upp en bild på sig själv på Twitter tillsammans med ett plakat som lyder ”Skolstrejk för klimatet”. Till fotot skrev Greta:

”I dag är det Halloween. Jag firar vanligtvis inte det hemma, men jag tänkte att jag kanske skulle prova det. När det gäller att skrämma massa klimatförnekare, så behöver jag tydligen inte ens klä ut mig,”

Greta har nog verkligen en poäng. Trots att hon är ung och bara vill väl, så verkar det vara väldigt många som nästan är rädda för henne. Bryr man sig inte om hennes kamp, så är det ju faktiskt bara att ignorera den svenska 16-åringen.

Jag tycker därför att det här inlägget var helt klockrent – och det fanns säkerligen en hel del som blev irriterade av den här lite skojiga passningen.

Tycker du också att Greta Thunberg är värd att hylla? Tryck då på dela-knappen – det kan hon allt förtjäna!