Gustav, 32, ska tatuera in Anders Tegnell på armen – som en hyllning: ”Vill visa min kärlek”

Sedan coronaviruset kom till Sverige har det skett många förändringar i samhället, då vi tvingats vidta åtgärder för att minska smittspridningen.

Ett namn som väldigt få kände till innan coronakrisen var Anders Tegnell. Men de senaste månaderna har nästan alla lärt sig både hans namn och vad en statsepidemiolog gör.

Tegnells taktik, som gått emot vad många andra länder gör för att minska smittspridningen, har kritiserats av vissa och rosats av andra.

Men oavsett ståndpunkt så har Tegnells otroliga lugn vid de dagliga presskonferenserna och otaliga intervjuerna ingjutit förtroende hos svenskarna – så pass att en svensk nu kommer att tatuera in Tegnells ansikte på sin vänsterarm.

För mer information om coronaviruset Covid -19, se Newsners sammanfattning här.

På måndag ska 32-årige Gustav Lloyd Agerblad besöka tatueringsstudion Myndigheten i Stockholm för att tatuera in statsepidemiolog Anders Tegnells ansikte på sin vänsterarm.

Gustav Lloyd Agerblad. Bildkälla: privat.

”Lite kärlek i ansträngda tider”

Tatueringen ska utföras av Zashay Tastas, som driver studion Myndigheten. Tastas har själv tagit fram motivet, som från början såldes som en gnuggistatuering.

Bildkälla: Instagram

Valet att tatuera in just Tegnell kändes naturligt för Gustav.

–  Hela Covid –19-situationen är ju något vi kommer få leva med länge och förmodligen påverkas av länge. Dessutom är jag less på all negativ energi och hat folk sprider online gällande just FHM och Tegnell så jag vill vara solidarisk med honom och visa lite kärlek och omtänksamhet i dessa ansträngda tider, säger Gustav till Humorbibeln.

Djurgården och Metallica som sällskap

Anders Tegnells nuna är dock långt ifrån den första tatueringen som Gustav gör.

Tegnell kommer bland annat att ha sällskap av ett djurgårds-emblem, en enhörning, en Metallica-text – samt en hyllning till Gustavs avlidne mor.

– Jag tycker om att gadda saker jag antingen gått igenom, står för eller tycker om. Och därför kändes det som en rolig grej att köra Tegnell när Zashay nappade direkt, säger Gustav till Humorbibeln.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Vilken fin hyllning! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!