Här är adventskalendern för alla gin & tonic-älskare – njut av en GT om dagen ända fram till julafton

November brukar vara en tuff månad för många, speciellt om man bor i Sverige. Höstlöven har fallit från träden och dagarna är så korta att man knappt hinner se något dagsljus alls.

Men efter november så kommer mångas favoritmånad, nämligen december. Då får man dricka glögg, dra på sig raggsockor och bara ha det mysigt i väntan på jul, som ofta är årets högtid.

I år blir julen självklart lite speciell, men förhoppningsvis får man fira med några nära och kära och njuta av god mat. En tradition inför jul är adventskalendern, som gör att man får räkna ned till självaste julafton genom att öppna en lucka med något gott dolt där bakom.

Traditionellt sett är det choklad bakom luckorna men numer finns även kalendrar för vuxna – till exempel GT-kalendern.

Det är den brittiska storhandeln B&M Stores som återlanserar fjolårets stora succé – en adventskalender med olika gin-sorter.

Alla kända gin-tillverkare

Vuxenkalendern innehåller tolv stycken gin-flaskor, från bland andra Bombay Sapphire, Gordon’s och Tanqueray.

Bildkälla: B&M

Men godsakerna slutar inte där, i kalendern finner man även tolv stycken tonic-flaskor, vilket innebär att man på studs kan blanda en härlig GT så fort man öppnat en lucka.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Flaskorna innehåller fem centiliter gin och 15 centiliter tonic, vilket bådar för en perfekt ratio. Allt man behöver addera är is och lite citron, om man vill.

Så mycket kostar kalendern

Vill man införskaffa GT-kalendern så får man hosta upp 35 pund, vilket motsvarar ungefär 400 svenska kronor.

Det innebär att man får 60 centiliter gin, och tonic, för en ganska beskedlig summa.

”Känner du någon som älskar gin? Den här kalendern gör alla enbärs-älskare nöjda hela vägen fram till jul” skriver B&M på sin hemsida. Du kan köpa kalendern här.

Bildkälla: Shutterstock

Känner du någon som skulle älska den här kalendern?

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!