Här är årliga penisfestivalen – som alltid lockar tusentals turister

Här är årliga penisfestivalen – som alltid lockar tusentals turister

Festivaler är otroligt härliga. Folk är ofta på ett strålande humör – och man brukar kunna förenas kring att intressera sig för ett visst ämne.

Även om man kanske inte är ett jättefan av just det som firas eller hyllas kan det dock vara trivsamt. Just för att det är så glatt, festligt och glädjefyllt.

Jag har själv bara varit på musik- och öl-festivaler – men däremot hört talas om att det finns varianter som sticker ut betydligt mer.

Sådana arrangeras dock sällan i Sverige…

En av de festivaler som verkligen får en att höja på ögonbrynen är den årliga snoppfestivalen i Japan. Den anordnas i staden Kawasaki, som ligger strax söder om huvudstaden Tokyo – och firas alltid första söndagen i april.

Den kontroversiella festligheten har månghundraåriga anor och hit vallfärdar alltid tiotusentals människor – från alla delar av världen – för att försöka överträffa varandra i penisinspirerade utstyrslar, skriver Allt om resor.

Bild: Maxi

Under festivalen hyllar man det manliga könsorganet med parader – och gigantiska penisstatyer bärs runt av grupper av festivaldeltagare. Alla typer av prylar som säljs har dessutom någon form av snopptema.

Bild: Maxi

Det handlar om allt från nyckelringar till godis och glasspinnar. Man kan till och med köpa glasögon med snoppformad näsa. Synnerligen populära är tydligen de penisliknande godisklubborna och glasögonen med könsorganet som färggrann och skojig utsmycknad.

Förbjudet

Det känns som att något sådant här knappast hade kunnat arrangeras i Sverige! Här är vi ofta lite för pryda eller känsliga och det är mycket som är ”förbjudet”. Visst känns en del av de här bilderna lite småsnuskiga – men det hela är ju faktiskt väldigt oskyldigt.

Framför allt verkar folk jätteglada – och ser det hela som en rolig grej!

Bild: Maxi

Templet Kanayama i Kawasaki är ett välkänt fruktsamhetstempel dit par kan söka sig för att be om att få barn eller ett lyckligt äktenskap. Enligt traditionen tar sig också prostituerade hit för att få gudarnas skydd från könssjukdomar.

Youtube

En enorm järnpenis står i centrum och påminner om festivalens ursprung. Den uppstod under Edo-perioden (1603–1867) och baseras på en legend om en svartsjuk demon som gömde sig i vaginan på kvinnan han älskade – och där bet av penisarna på hennes älskare.

Tagga nu personen som garanterat skulle vilja åka på den här festivalen, eller tryck på dela-knappen för att sprida kunskapen om denna avslappnade och glädjefyllda festlighet!