Här är Greta Thunberg-dockan som ”skäller ut dig” när du klimatsyndar

Att klimataktivisten Greta Thunberg fått rejält genomslag har nog inte undgått något.

Oavsett var man står i miljöfrågan så kan man nog ändå tillåta sig att imponeras över vad den 16-åriga svenskan lyckats med – att få en hel värld att på olika sätt engagera sig i vår planets framtid. Även om man är för eller emot en ökad klimatanpassning.

Den skolstrejkande flickan syns och hörs lite överallt, skapar stora rubriker och enorma sammankomster – men nu verkar man även kunna få en egen ”Greta-docka” till sitt hem.

Den verkar dock svår att få tag i.

Har ilsket ansiktsuttryck

Det är sajten Babylon Bee som skriver att det nu finns en jul-klädd liten docka föreställande Greta Thunberg som man kan sätta på hyllor, fönsterkarmar eller helt enkelt bara placera där man tycker att hon passar.

Reddit

På den röda tröjan står det ”How dare you?”, eller ”Hur vågar du?” om man översätter det till svenska, vilket är en återspegling till det som den 16-åriga svenskan sa till världsdelarna i ett känslosamt tal i FN tidigare i höstas.

Tanken är att dockan, som har ett tillrättavisande och ilsket ansiktsuttryck, ska få en att tänka efter innan man ”klimatsyndar”.

Sajten skriver att dockan har inbyggda sensorer som kan uppfatta hur du sköter dig i olika miljörelaterade frågor som vilken bil du kör, hur mycket el som går åt i ditt hem eller om du försöker skapa fler klimatsyndande människor.

Kan fylla ett gott syfte

Att det i alla fall finns ett exemplar av en docka föreställande Greta som med sin blotta åsyn kan ”skälla ut dig” – det verkar stämma. Det här med sensorer och vad dockan kan uppfatta – det låter vi verkligen vara osagt huruvida det stämmer eller inte.

Wikipedia

Personligen lutar jag nog åt det sistnämnda – riktigt så högteknologisk har jag svårt att se att den här miljöfrämjande inredningsdetaljen skulle vara. Oavsett så kan den dock fylla ett gott syfte – att få en att tänka efter en extra gång innan man klimatsyndar.

Det är oklart var, eller om, man kan införskaffa dockan.

Vad tänker du om det här? Ge oss gärna din åsikt i kommentarsfältet, eller DELA vidare den här artikeln för att berätta vad du tycker!