Här är kluringen som nästan ingen klarar – men kan du se vad som är fel i den här bilden?

Kluringar och problemlösning av allehanda slag var något man mest höll med på i skolan. Man fick en uppgift att lösa av fröken och antingen satt man själv och kämpade med att få fram rätt svar eller så fick man ta hjälp av några klasskompisar.

Det där har man ju kommit ifrån en del, eftersom man ju inte går i skolan längre. Men faktum är att det är bra för hjärnan att gnugga geniknölarna emellanåt, det fungerar som motion för det gamla hjärnkontoret.

Dessutom är det ganska roligt, man får ta fram sin inre tävlingsmänniska och verkligen utmana sig för att klara av uppgiften.

En del är nog smartare än de själva tror. Andra är snarare blygsamma med sin klipskhet – men hur vi än ser på oss själva, så kan det emellanåt vara nyttigt att testa sitt hjärnkontor för att få en hint om hur det står till där inne.

Utmana dig själv

Hjärngympa kommer som bekant i många, olika former. Egentligen spelar det inte så stor roll vilken typ av kluringar man tar sig an, huvudsaken är att hjärnan får tänka till litegrann.

Det kan vara allt från gamla mattetal från skoltiden, korsord, sudoku, gåtor – eller som den typ av utmaningar vi kan hitta lite längre ned här.

Huvudsaken är i alla fall att det gäller att verkligen koncentrera sig för att kunna lösa uppgiften.

Kan du hitta felet i bilden?

Här kommer då dagens utmaning. Här nedanför kan vi se en bild på ett skrivbord. Men något på bordet är fel.

Kan du hitta felet?

Bildkälla: Facebook/Shareit

Klarade du det direkt? Tog det lite tid, kanske? Eller har du inte hittat felet alls?

Nedan redovisar vi rätt svar!

Här är felet i bilden

Om du inte lyckats hitta vad som är fel så är det ingen fara, det är väldigt få som faktiskt lyckas utan att fråga någon om hjälp.

Rätt svar kommer under den här bilden.

Bildkälla: Wikimedia Commons

Felet i bilden är att den lilla kalendern till vänster visar ”31 juni” (på engelska). Det finns ju dock, som nog de flesta vet, bara 30 dagar i juni. Så där blev det ju himla knasigt.

Här ser vi det tydligare.

Bildkälla: Facebook/Shareit

Hittade du något fel i bilden? Bra jobbat!

Tryck då på DELA-knappen för att skicka en rolig utmaning vidare till dina vänner!