Här är nya, mänskliga Barbie-dockan

Alla har troligen någon gång sett, eller lekt med, en Barbie-docka. Hon hade ofta ett långt blont hår, blå ögon och smal kropp. Det var ju knappast någon som alla kunde relatera till, men hon skulle föreställa idealbilden av en ung, vacker kvinna.

Det finns nu dock ett Instagram-konto som lyfter fram en mer verklighetstrogen och mänsklig version.

Dockor i all ära, men är det kanske dags att vi börjar visa våra barn en mer representativ och verklighetstrogen bild av hur människor ser ut? Vi har ju alla olika hårfärger, ögonnyanser och kroppsformer. Det här bör man faktiskt påminna sig själv om ibland – och det faktiskt rätt osannolikt att den perfekta och felfria människan ens existerar.

I alla fall om man ser till idealbilden som framställs i reklamer, på TV och sociala medier.

Har hängbröst och stor mage

På Instagram, under kontonamnet Trophy Wife Barbie, lyfter dock den sydafrikanska konstnären Annelies Hofmeyr en docka som lever det riktiga livet – som alla vi andra, vilket Metro Mode tidigare skrivit om.

Där syns Barbies som är osminkade med finnar, har hängbröst, stor mage, tandställning, utväxt och som blöder igenom kläderna under mensen.

Med andra ord – en docka som är precis som alla oss andra!

Syftet med kontot är att uppmärksamma den moderna kvinnan och att lägga fokus på vad som händer om vi slutar att vara rädda för det som gör oss annorlunda – och i stället väljer att fokusera på vad vi har gemensamt.

Kolla nu in bilderna här nedanför – känner du igen dig i någon av Barbie-dockorna?

Nästan alla har lite mage – absolut inget fel i det!

Inget fel i att ha hängiga bröst!

Instagram kontra verkliga livet…

En docka med små bröst – sådana ska givetvis också finnas!

Även Barbie behöver onanera och ha sexleksaker.

Låt magen hänga!

Många av oss som passerat 40 år kan nog känna igen oss i den här dockan!

Även Barbie kan ha mens!

Vad tänker du om det här? Ge oss gärna din åsikt i kommentarsfältet, eller DELA vidare den här nyheten till dina vänner!