Här är nya råden om sex – i coronakrisen

Det är många olika restriktioner som det gäller att förhålla sig till nu i coronakrisen.

Det har bland annat diskuterats huruvida man bör vara extra försiktig med sex under den rådande pandemin – och nu har Folkhälsomyndigheten uppdaterat sina rekommendationer angående svenskarnas samliv.

Man ska hålla avstånd till varandra, helst inte resa – och sätta sig själv i karantän vid minsta sjukdomssymtom. Det är en hel del restriktioner att förhålla sig till under den rådande kris som coronaviruset skapat.

Nya rekommendationer kring sex

Folkhälsomyndigheten – med Anders Tegnell i spetsen – har fått både ris och ros kring sitt agerande under pandemin. Många hävdar att man varit för svaga i sina ageranden och gett svenskarna för stora friheter, men nu kommer man dock med uppdaterade rekommendationer gällande sex och samliv, skriver Aftonbladet.

Bild: PxHere

Det var nyligen som Folkhälsomyndigheten uppdaterade ”fråga och svar-sektionen” på sin hemsida med följande undran:

Vad ska jag tänka på när det gäller sexuella relationer?

”Enligt våra allmänna råd ska man hålla avstånd till andra människor för att minska risken för smittspridning av covid-19. Det gäller särskilt utanför den närmaste kretsen. Närhet, intimitet och sex främjar välbefinnandet och den allmänna hälsan.

I fasta relationer, där personer ändå träffas och är nära varandra, är sex inget hinder om du och din, eller dina, partner inte visar några sjukdomssymtom. Dejting och tillfälliga sexuella relationer med nya partner utgör däremot en risk för att bli smittad eller smitta andra.”

Det här är givetvis råd som vi ska ta på största allvar. Det gäller att alla drar sitt strå till stacken om vi ska få stopp på spridningen av det här hemska viruset – och det minsta man kan begära då är att vi är extra restriktiva angående sex.

Bild: PxHere

Så tänk efter innan du hoppar i säng – i alla fall om du inte är i en fast relation med den andra personen.

Tryck nu på DELA för att sprida den här viktiga informationen!