Här är nya, smarta toaletten: Känner igen ditt stjärthål och analyserar ditt bajs

Även om det kanske inte är något man pratar om vid kaffeautomaten på jobbet, så är det ju så att vi alla bajsar. Under en livstid så kommer vi att bajsa ur oss cirka sex ton i genomsnitt. Det blir med andra ord ett helt gäng toalettbesök under en livstid.

När vi bajsar så gör sig kroppen av med sådant som den inte behöver, och faktum är att vårt bajs kan säga mycket om hur kroppen faktiskt mår.

Därför har nu några forskare vid Stanfords universitet tagit fram en toalett som ska kunna känna igen ditt stjärthål och kunna analysera ditt bajs för att läsa av din hälsa, skriver sajten Vice.

Bildkälla: Shutterstock

Ditt anus är precis som dina fingeravtryck, helt unikt för just dig. Därför har en grupp forskare vid det ansedda universitetet Stanford i USA tagit fram en prototyp för en toalett som ska lära sig att känna igen ditt anus.

Bildkälla: Nature

Kamera i toalettstolen

Forskningsrapporten är publicerad i tidsskriften Nature och handlar om att analysera en persons avföring för att kunna förbättra personens hälsa.

Hur fungerar då toaletten?

Forskningsgruppens prototyp går ut på att en kamera installeras inuti toaletten, och via artificiell intelligens lär sig sedan kameran att känna igen just ditt anus.

Bildkälla: Nature

Därefter analyseras det som hamnar i toaletten av ytterligare kameror och sensorer. Dessa sensorer mäter bland annat fasthet och näringsinnehåll i avföringen. När tillräckligt mycket bajs-data insamlats så kan bajsaren få en överblick över sin hälsa.

Håller koll på hur ofta du bajsar

Sensorerna håller även koll på hur ofta man går på toaletten, då det också är viktigt att gå på toaletten regelbundet.

Toaletten ska även kunna analysera urin, då genom två höghastighetskameror som mäter utflödet av urin.

Dessutom utrustas toaletten med remsor i toalettstolen som ska analysera det urin som träffar remsorna.

Bildkälla: Nature

Det är ännu oklart om toaletten kommer att produceras i stor skala.

Vad tycker du om det här? En superidé eller bara äckligt?

Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får chansen att läsa om det här.