Här är pizzerian som ger dig 5 000 kronor – om du klarar ”omöjliga” utmaningen

En vanlig pizza mäter runt 30 centimeter tvärs över och brukar räcka för att bli lagom mätt – ibland till och med proppmätt.

Men nu finns en pizzeria som har skapat en riktig jättepizza som mäter hela 86 centimeter. Klarar man av att äta upp detta monster till pizza så belönas man med drygt 5 000 kronor, enligt brittiska The Mirror.

Det är i Dublin på Irland som den otroliga pizzan bakas. Restaurangen erbjuder 500 euro till den som klarar av hela bjässen i en sittning – men hittills har ingen lyckats plocka hem prispengarna.

100 personer har försökt

Ägaren Anthony Kelly är självsäker och tror inte att det går att trycka i sig hela jättepizzan, bestående av tomat, ost och salami. Hur han vet det? Över 100 personer har nämligen försökt, utan att lyckats.

Det är dock inte bara pizzan som ska ätas upp, utan till pizzan serveras man inte en, utan två stycken rejäla milkshakes. Ytterligare en anledning till att deras ”wall of fame” fortfarande gapar tom.

Klarade tre bitar

Tidningen Dublin Live skickade dit en reporter, Cormac, för att göra ett försök.

Trots att han kämpade tappert lyckades han bara få ned tre bitar, alltså en fjärdedel, och då hade han inte rört någon milkshake. Försöket pågick i 35 minuter innan Cormac erkände sig slagen av pizzan.

Det är sannerligen en rejäl pizza! Tryck nu på dela-knappen så att dina hungrigaste vänner får se den här jättepizzan!