Här börjar man med julpynt – redan i juni

Midsommar har just passerat och de flesta av oss ser fram emot en lång, varm och skön sommar.

Avlägsna högtider som jul och nyår känns långt, långt bort.

Eller?

Nja, inte i den danska butiken Billigblomst. Där har man redan satt upp julpynt – ett halvår innan julafton.

Det är 6 månader kvar till julen och de flesta av oss ser nu fram emot en njutbar sommar med värme, bad, sol och lediga dagar. Höstens och vinterns stora händelser får ens entusiasm först om något kvartal.

Pexels

Så ser man dock inte riktigt på saken i den danska butikskedjan Billigblomst. Där har personalen redan plockat fram tomtar, julkulor, granar och dekorationer, vilket Expressen rapporterat om.

Försökt gömma julsakerna

Affärsinnehavaren hävdar dock att det inte är i försäljningssyfte.

– Det är inte för att vi tror att vi kommer sälja juldekorationer redan, utan det är helt enkelt en logistisk fråga. Vi hinner inte packa ut allt julpynt i butiken om vi inte börjar så här tidigt, säger ägaren Brian Reenberg till TV2 Östjylland.

Geograph

Butikerna har alltså försökt att gömma julsakerna längst bak på hyllorna, men trots det – samt att det är mitt under sommaren – har flera kunder shoppat julpynt redan nu.

– Vi har valt att starta med julsakerna i avlägsna hörn, men där är folk som köper det redan. Normalt sett får vi in julsaker i augusti, men under de senaste två åren har vi inte hunnit få fram allt innan folk har köpt upp det, så därför har vi nu tagit in ännu mer – och ställt fram det tidigare, förklarar Brian Reenberg.

Pixabay

Det här kan säkerligen väcka smilbanden hos en del människor. Somliga hade ju gärna firat jul året runt.

Vad tycker du? Kan man få för mycket av julen? Tagga nu din mest jul-älskande kompis på Facebook, eller dela vidare den här artikeln till dina jul-galna vänner! Se det som en tidig julklapp till dem i sommarvärmen!