Här grundlurar populära öl-jätten svenska folket – nu sprids klockrena aprilskämtet på nätet

Idag är det första april, som ju bekant är årets lurigaste dag. Det är helt enkelt okej att luras och driva med sig själv eller andra – så länge det inte går över styr såklart.

Kanske lurar man sin partner att man glömt hämta barnen på dagis eller en kollega att man glömt bort ett jätteviktigt möte.

På senare år har även företag hoppat på det här med april-skämt och luras hejvilt.

Öltillverkaren Carlsberg är ett av de företagen och de tar verkligen tillfället i akt. De lurar nämligen alla att de släpper mjölk som smakar öl!

Att bli lurad på första april är nog något vi alla blivit en gång eller två – men frågan är om inte öltillverkaren Carlsberg tar priset i år med sitt aprilskämt. Via ett ”pressmeddelande” släpper de nyheten att de ska lansera sin egen mjölk, som självklart smakar precis som öl.

”Mjölkbondes brinnande intresse för mikrobryggning”

I pressmeddelandet skriver Carlsberg över hur stolta de är över sin nya produkt och hur den uppstod.

”Det var på en liten gård precis utanför Köpenhamn som mjölkbonden, tillika mikrobryggaren, Mads H. Ømle först upptäckte det som skulle bli Carlsbergs mjÖLk. Efter mjölkningen en morgon i oktober 2018, lämnade han ladan och kossan Narra lyckades rymma. När han upptäckte att hon rymt genomsökte han sina ägor och fann henne till slut utanför hans lilla bryggeri, mumsande på hans lager av humle, malt och jäst.”

Bildkälla: Carlsberg

Mjölken smakade öl

Enligt det roliga pressmeddelandet så smakade kossan Narras mjölk exakt som öl dagen efter att hon tuggat i sig öl-ingredienserna. En påhittad innvoationschef uttalar sig till och med om den osannolika drycken mjÖLk.

”Vår mjÖLk är en av de största och mest banbrytande upptäckter vi gjort på många, många år. Det är en helt revolutionerande produkt som kommer att förändra vår syn på både öl och mjölk. Gränsen mellan de två produkterna kan helt komma att suddas ut nu när det blir lika naturligt att dricka öl till frukost, som mjölk, säger Aprille Won, innovationschef på Carlsberg,” står det bland annat.

”Ett perfekt frukostalternativ”

Enligt aprilskämtet så har mjÖLk en ”frisk smak av citrus, kantad med en mjuk bitterhet och mustiga toner av knäckebröd, halm och honung. Ett perfekt frukostalternativ till dig som tycker att öl är godare än vatten.”

Föga förvånande gör Carlsbergs aprilskämt stor succé på nätet, där tusentals nu skrattar och hyllar företaget för sitt fyndiga påhitt!

Bildkälla: Pexels

Vad härligt med företag som kan passa på att driva lite med sig själva! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får skratta åt detta!